Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
11. oktobris, 2013
Drukāt

1. GRĀMATA


Tas apbur, savaldzina, ievelk un nelaiž vaļā. Virtuozi savērpts un meistarīgi izstāstīts ceļojums laikā, telpā un zemapziņas dzīlēs. Roberto Bolanjo, “2666”, apgāds “Zvaigzne”.

No spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere. Maģiskā reālisma meistardarbs, no kura gandrīz nav iespējams atrauties. 


FILMA


Asprātīgi un rotaļīgi viegli uzburts stāsts par mūsdienu donu Žuanu. Līdz vienā brīdī pēkšņi atskārsti tā dziļumu un nopietnību. Džozefa Gordona-Levita scenārijs un režija, lielisks aktieru ansamblis – pats autors titullomā un tad vēl Skārleta Johansone, Džulianna Mūra, Tonijs Danza u.c. Filma, kas jāredz. 


SARĪKOJUMS


Glāsmainās balss īpašniece Rendija Krouforde un džeza klavierspēles virtuozs Džo Sempls muzicēs Rīgas Kongresu namā 14. novembrī.


IZSTĀDE


Līdz 27. oktobrim Jūrmalas muzejā Majoros, Tirgoņu ielā 29, skatāma izstāde “O Sole Mio”, kurā mākslinieki Biruta Baumane, Aleksejs Naumovs, Jānis Strupulis, Jāzeps Pīgoznis, Vija Dzintare, Maira Veisbārde, Dzintra Vilks u.c. noskaņās, gaismēnu rotaļās, krāsu salikumos un smalkos līniju ritmos stāsta par savu mīlestību uz Itāliju. 


JAUNUMS


Apturēt laiku nav iespējams. Taču – ko tur liegties – reizēm gribas kaut nedaudz mīkstināt tā izraisītās sekas. Ko darīt, ja ap acīm sāk parādīties sīkas grumbiņas un tumši loki? Un ja turklāt jūti, ka ar miegu, svaigu gaisu un labām domām vien vairs nepietiek. Mans jaunākais atklājums – “Valmont” intensīvas iedarbības acu krēms “Cyto Complex Eye Factor II”. Tas apvieno Šveices dabas radītos un zinātnieku atklātos brīnumlīdzekļus – viegli iesūcas, baro, mitrina, izlīdzina un atjauno ādu ap acīm, darot to tīkami gludu un apmierinātu. Vērts izmēģināt! 


GARDI!


Ķirbja pesto – garda uzkoda rudens vakaram. 


Ņemu 200 g cepeškrāsnī spožpapīrā izcepta un pēc tam rūpīgi nospiesta ķirbja, 30 g sviestā apceptu ķiploka daiviņu, 2 ēdamkarotes ķirbja eļļas, 100 g saulpuķu sēklu, 60 g blanšētu tomātu, 100 g biezpiena, 1 tējkaroti cukura, lieku virtuves procesorā un sakuļu viendabīgā masā. 


Plāni sagrieztu rupjmaizi ielieku formiņā un cepeškrāsnī apgrauzdēju. Ļauju tai atdzist. Servēju pesto ar rupjmaizi, pārkaisu ar maltiem pipariem, dekorēju ar rudens veltēm. 


7. DZĪVES GUDRĪBA


„Šo zemi mēs neesam mantojuši no saviem vecākiem, mēs to esam aizņēmušies no saviem bērniem.” 


Sena indiāņu gudrība

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+