Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
19. janvāris, 2015
Drukāt

10 ēdieni un dzērieni, kas padara zobus dzeltenus, un 6 veidi, kā tos baltināt (1)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Pēc ekspertu teiktā, jebkurš auglis vai dzēriens var notraipīt T-kreklu – tātad tie var būt tikpat bīstami arī mūsu baltajiem zobiem. Jebkāds skābs ēdiens vai dzēriens var bojāt tavu zobu emalju. Lai saglabātu zobus baltus, labāk ir izvairīties no šīm skābajām uzturvielām. Ja tu tās ēd vai dzer, izskalo pēc tam muti ar ūdeni – tas mazinās kaitējumu.

10 ēdieni un dzērieni, no kuriem izvairīties un seši veidi, kā ierobežot kaitējumu un palīdzēt zobiem saglabāt mirdzošu baltumu.

1. Sarkanais vai baltais vīns
Gan sarkanais, gan baltais vīns nebūs ideāli piemēroti, ja vēlies saglabāt baltus zobus. Iemesls: tie abi satur tanīnus, kas ir patiešām dzelteni, un brūnos polifenolus.

2. Kafija
Nav tumšāka dzēriena par kafiju, tāpēc ietekme uz zobiem ir vairāk nekā liela. Viens no risinājumiem ir pieliet kafijai vairāk piena, ja vien tas nebojā garšu.

3. Tēja
Stipras melnās tējas var būt ne tikai tikpat stimulējošas kā kafijas tase – tās var izraisīt tādu pašu negatīvu efektu uz taviem zobiem. Eksperti norāda, ka labāk izvēlēties zāļu tējas vai tējas ar mazāk krāsvielas daudzumu.

4. Balzametiķis
Atstāj ļoti sliktu ietekmi uz zobiem. Labās ziņas – ja tu tos izmanto salātos vai kopā ar spinātiem, drastiskais negatīvais efekts mazinās.

5. Karijs
Brīnišķīga garša! Taču karija krāsa padarīs tavus zobus dzeltenākus, ja tu aizraujies ar šīm eksotiskajām garšvielām.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Draugiem Facebook Twitter Google+