Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
31. janvāris, 2014
Drukāt

10 šerminošas delikateses, kas lielā cieņā dažviet pasaulē (5)

-

Vārīts cāļa embrijs


Domājams, šokolādes olas “Kinder Surprise” princips zināms daudziem. Šokolādes olā ir paslēpts neliels pārsteigums – mantiņa, ar kuru var rotaļāties pēc šokolādes čaumalu notiesāšanas vai nolobīšanas. Pēc līdzīga principa darbojas arī Dienvidaustrumāzijas valstīs izplatītais gardums “balut”. Tikai atšķirībā no šokolādes olas, “balut” gardumā nav mantiņas. Tā ir īsta ola ar īstu čaumalu un īstu vistas vai pīles embriju tajā. Olas ar putnu embrijiem tiek liktas vārīties īsi pirms izšķilšanās. Kad ola uzvārījusies, čaumalā joprojām esošais embrijs ir gatavs ēšanai. Singapūrā un Filipīnās šis ēdiens ir aptuveni tas pats, kas ASV hotdogi. Tos pārdod uz ielām un īpaši iecienīti vārītie embriji ir pie vēsa alus kausa.
Foto – AFP/LETA

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Nu dzīvoju diezgan ilgi,bet tikko uzzināju ka siļķei un mencai ir sperma…,tatad-kur ir krāniņš un pautiņi???

  2. Es arī ēdu reņģes ar visiem pieņiem (spermu).

  3. man garšo pīrāgi, bet.. Atbildēt

    Kašmīrā aunu pauti esot lielā cieņā.

  4. Nav minēts populārais ēdiens – dzīva pērtiķa smadzenes ( kad pertiķim speciāla galdā pārsit pakausi un klienti ēd smzdenes) (Itālijā vel joprojām ir 3 tādi restorāni!), čūskas asinis ( svaigas) (Tokija u.c.), puvušas zivis (Zviedrija u.c.) un citi ēdieni!
    Rakstu vajag nopietni papildināt!

  5. Atnāks ķīnieši un varēsim nogaršot gan zirnekļus, gan saranča.

Draugiem Facebook Twitter Google+