Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas bruņoto spēku uzbrukumā Sīrijas pilsētai vismaz 16 upuri 0

Turcijas bruņotie spēki piektdien ar artilēriju apšaudīja vienīgo slimnīcu kurdu kontrolētajā Afrīnas pilsētā Sīrijas ziemeļos, nogalinot vismaz 16 cilvēkus un ievainojot vairākus desmitus, pavēstīja slimnīcas vadītājs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

“Slimnīcai tieši trāpīja vairāki Turcijas artilērijas šāviņi,” Vācijas ziņu aģentūrai DPA ar lietotnes “WhatsApp” starpniecību paziņoja Afrīnas slimnīcas vadītājs Džoans Šitika.
“Apšaude skar pat pacientus slimnīcas gultās,” viņš piebilda.

Starp slimnīcas apšaudē nogalinātajiem ir divas grūtnieces, paziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR).

CITI ŠOBRĪD LASA

SOHR piebilda, ka intensīvā apšaude neļauj mediķu vienībām nokļūt pie ievainotajiem Afrīnā un pat apkopt pacientus slimnīcā.

Pirms tam piektdien Turcijas uzlidojumos un artilērijas apšaudēs Afrīnas pilsētā un tās apkaimē tika nogalināti vēl 27 cilvēki, pamudinot iedzīvotājus uz bēgšanu no šī rajona, paziņoja SOHR.

Turcija un tās sabiedrotie Sīrijas kaujinieki 20.janvārī sāka operāciju pret Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG) Afrīnas rajonā.

Ankara uzskata YPG par Turcijas kurdu bruņotā separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) “teroristisku” atzaru, savukārt Vašingtona sadarbojusies ar YPG cīņā pret džihādistu grupējumu “Islāma valsts” un atzinusi to par efektīvāko spēku šajā cīņā.