Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova zaudē vienu vietu WTA rangā 0

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko saglabā savu rekordaugsto piekto vietu WTA vienspēļu pasaules rangā, kamēr Anastasija Sevastova atkāpusies par vienu vietu un ir 16.pozīcijā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Aizvadītajā nedēļās nogalē Ostapenko apstājās Štutgartes WTA “Premier” sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Sevastova šajās sacensībās nestartēja, jo bija saķērusi vēdera vīrusu. Pirms tam, aizpagājušajā nedēļas nogalē, abas tenisistes nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

Pirmo reizi ranga pieciniekā Ostapenko iekļuva martā, un tas ir jauns valsts un sportistes rekords. Ostapenko šobrīd ir 5382 ranga punkti, kamēr planētas ceturtajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas ir par 68 punktiem vairāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga sesto vietu pakāpās janvāra vidū, bet pērn septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Savukārt Sevastova ranga 15.vietā atgriezās pirms trim nedēļām, atkārtojot savu ranga rekordu. Kāpumu Latvijas tenisiste piedzīvoja pēc Čārlstonas WTA “Premier” sērijas turnīra pusfināla sasniegšanas. Viņa 15.vietā bija arī pērnā gada oktobrī un šī gada janvārī. Pirms pāris mēnešiem viņa pameta ranga pirmo divdesmitnieku, bet divas nedēļas vēlāk atgriezās, ierindojoties 20.pozīcijā.

Pērn Sevastova aizkļuva līdz Štutgartes turnīra ceturtdaļfinālam, tiekot pie 100 WTA ranga punktiem, kas tagad palika neaizstāvēti.

Nākamās sacensības Latvijas tenisistēm būs Madrides “Premier” turnīrs, kas sāksies šajā nedēļas nogalē. Pērn Sevastova Madridē sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai šajā turnīrā būs jāaizstāv 390 WTA ranga punkti.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pakāpusies par divām vietām un ir 280.pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane saglabā savu rekordaugsto 785.pozīciju. Arī Marcinkēviča un Vismane bija iekļautas Latvijas izlasē dalībai Federāciju kausā, kur aizvadīja dubultspēli, tajā gan zaudējot.

Tikmēr Alise Čerņecka par piecām pozīcijām pakāpusies uz 1023.vietu, bet Irina Ļapustina atguvusi četras vietas un ir 1062.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā pārmaiņu nav. Līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties pirms diviem mēnešiem. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet tagad ir otrā.

Reklāma
Reklāma

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Jeļina Svitoļina, kurai uz papēžiem min Ostapenko. Sestā ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Savukārt devītā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Tikmēr titulētā Serēna Viljamsa, kura nesen atgriezās kortā pēc vairāk nekā gadu ilgas pauzes, atrodama 449.vietā.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 1049 punktiem ir 13.vietā, kamēr Sevastova atrodas piecas pozīcijas zemāk. Līdere ar 2820 punktiem ir Vozņacki. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Aizvadītajā nedēļā Štutgartes WTA “Premier” turnīrā triumfēja Karolīna Plīškova, kura saglabājusi savu sesto pozīciju rangā. Savukārt Stambulas WTA “International” turnīrā pie trofejas tika francūziete Paulīne Parmentjē, kura no 122.vietas pakāpusies uz 56.pozīciju.

Šajā nedēļā WTA tūrē norisināsies “International” sērijas turnīri Prāgā un Rabātā.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi deviņas vietas un ieņem 53.pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA “Premier” turnīrā.

Tikmēr Sevastova atguvusi divas vietas un atrodas 126.pozīcijā, Marcinkēviča saglabā 176.pozīciju, bet Ļapustina ir 1225.pozīcijā, pakāpjoties septiņus soļus augstāk.