Atvērts arī vēlēšanu iecirknis Rīgas 1. ģimnāzijas telpās. Vēlēšanu komisijas loceklis Mikus Dubickis aicina vēlētājus iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām. Šodien iecirkņi būs atvērti no plkst. 8 līdz 11, rīt – no plkst. 17 līdz 20, ceturtdien – no plkst. 9 līdz 12, piektdien – no plkst. 10 līdz 16, vēlēšanu dienā, sestdien no plkst. 7 līdz 20.
Atvērts arī vēlēšanu iecirknis Rīgas 1. ģimnāzijas telpās. Vēlēšanu komisijas loceklis Mikus Dubickis aicina vēlētājus iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām. Šodien iecirkņi būs atvērti no plkst. 8 līdz 11, rīt – no plkst. 17 līdz 20, ceturtdien – no plkst. 9 līdz 12, piektdien – no plkst. 10 līdz 16, vēlēšanu dienā, sestdien no plkst. 7 līdz 20.
Foto – Timurs Subhankulovs

1052 vēlēšanu iecirkņi vaļā 0

Vakar pēcpusdienā darbu sāka 12. Saeimas vēlēšanu iecirkņi. Tajos nobalsot vēl nevar, bet iespējams iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību. Bet vēlēšanu dienā, 4. oktobrī, būs iespējams nobalsot no plkst. 7 rītā līdz 20 vakarā jebkurā vēlētājam tuvākajā vai ērtākajā iecirknī Latvijā (atšķirībā no pašvaldību vēlēšanām, kad vēlētājs var balsot tikai tajā iecirknī, kas piesaistīts viņa deklarētajai dzīvesvietai).

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars informēja, ka šajās vēlēšanās tiks ieviesta jauna iespēja – balss nodošana glabāšanā. Tā ļauj vēlētājiem, kas dažādu iemeslu dēļ sestdien nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, sākot no rītdienas nodot balsi glabāšanā. To gan iespējams izdarīt tikai atsevišķos iekšzemes vēlēšanu iecirkņos, kuru saraksts pieejams CVK mājaslapā. Šis balsojums tiks ievietots īpašā reģistrācijas aploksnē ar vēlētāja vārdu, uzvārdu un kārtas numuru balsotāju sarakstā. Glabāšanā nodotās balsis tiks uzkrātas atsevišķā vēlēšanu kastē. Vēlētājs, kurš nodevis balsi glabāšanā, drīkst balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, taču tikai tajā iecirknī, kur nodevis balsi glabāšanā. Šādā gadījumā iecirkņa komisija balsotāju sarakstā anulēs ierakstu par balss nodošanu glabāšanā, vēlētāju reģistrēs vēlēšanu dienas balsotāju sarakstā un atkārtoti izsniegs vēlēšanu materiālus. Vēlēšanu rezultātam pieskaitīs vēlētāja vēlēšanu dienā nodoto balsi, bet vēlētāja reģistrācijas aploksne ar glabāšanā nodoto balsojumu netiks atvērta un tiks dzēsta.

CVK atgādina, ka balsošanas dokuments Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase, kurā ar zīmogu tiks veikta atzīme par dalību vēlēšanās. Savukārt vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība (tā sauktā eID karte), lai piedalītos vēlēšanās, līdz 3. oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība. Vēlētāja apliecību var bez maksas saņemt tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kurā izsniegta vēlētāja personas apliecība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tie vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties iecirknī, drīkst pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Balsošana atrašanās vietā jāpiesaka no 2014. gada 29. septembra līdz 4. oktobrim vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā iecirknī. Iesniegumu vēlēšanu iecirknī drīkst nogādāt jebkura vēlētāja uzticības persona – rads, draugs, pastnieks, sociālās aprūpes darbinieks vai kaimiņš. Vēlētāja uzticības persona iesniegumu vēlētāja vārdā var uzrakstīt arī iecirknī.

Kopumā 12. Saeimas vēlēšanām ir izveidoti 1052 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 99 atrodas ārvalstīs. Precīzāka informācija par visu iecirkņu adresēm un darba laikiem ir pieejama CVK interneta vietnē www.cvk.lv, pa informatīvo tālruni 67049999 vai vietējās pašvaldībās. Īpaši vēlētājiem ārvalstīs izveidota mājaslapa “kurbalsotarzemes.lv”, kurā var viegli sameklēt savai atrašanās vietai tuvāko vēlēšanu iecirkni.