Publicitātes foto

“Splendid Palace” noslēgs sezonu ar “Dziedošajiem lietū” 0

Noslēdzot kinoteātra sezonu 20. jūnijā kinoprojekts “Spektrs” un kinoteātris “Splendid Palace” piedāvā skatītājiem uz lielā ekrāna izbaudīt burvību, ko izstaro viens no visu laiku slavenākajiem mūzikliem – Džīns Kellijs “Dziedošie lietū”, informē kinoteātris.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Šis, iespējams, ir visu laiku populārākais mūzikls, kuru radījusi mūziklu zvaigzne Džīns Kellijs. Viņš ir arī viens no filmas režisoriem, un kā rūdīts perfekcionists, ieguldīja sevi ikkatrā filmas detaļā, kas noveda pie pilnīga spēku izsīkuma. Deja lietū, kas kļuvusi par vienu no leģendārākajām ainām kino vēsturē, tika filmēta, aktierim esot ar 39 grādu temperatūru. Debija Reinoldsa filmas uzņemšanas laikā bija tikai 19 gadus veca un bez jebkādas dejotprasmes, par ko viņa saņēma neskaitāmus pārmetumus no Kellija. Reiz pēc kādas horeogrāfiski sarežģītas ainas kino leģenda Freds Astērs atrada Debiju raudam studijas koridoros un pieteicās palīdzēt jaunajai aktrisei apgūt deju soļus. Pēc daudziem gadiem Debija intervijā atzina, ka viņas dzīvē esot bijuši tikai divi pa īstam grūti brīži – dzemdības un mūzikla “Dziedošie lietū” filmēšana.

Amerikas Kinoinstitūts to ir atzinis par visu laiku labāko muzikālo filmu, bet atjauninātajā 100 izcilāko filmu sarakstā to ierindoja godpilnajā 5. vietā! Filmas tituldziesma 100 izcilāko dziesmu sarakstā tika ierindota 3. vietā (tajā pašā sarakstā iekļuva arī filmas dziesmas “Make’em Laugh” un “Good Morning”).

CITI ŠOBRĪD LASA

Filmas “Dziedošie lietū” (Singing in the rain) seanss notiks 20.jūnijā plkst. 19. Pirms filmas – radio personības un kino pazinēja Toma Grēviņa ievadvārdi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.