Publicitātes foto

Dailes teātrī viesosies Vitebskas teātris 0

Nākamnedēļ Dailes teātra Mazajā zālē viesosies Jakuba Kolasa Nacionālais akadēmiskais dramatiskais teātris no Vitebskas, piedāvājot noskatīties divas viesizrādes – Vladimira Drozdova “Šagāls… Šagāls…” un Mārtina Makdonas “Līnenas skaistumkaraliene”, LA.lv uzzināja teātrī.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

30. maijā plkst. 19 Dailes teātra Mazajā zālē tiks rādīta izrāde “Šagāls… Šagāls…”. Šī izrāde ir kā himna Marka Šagāla jaunības pilsētai Vitebskai. 20. gados, kad norisinās izrādes darbība, Vitebska bijis vētrains politiskās un kultūras dzīves centrs. Gados jaunais mākslinieks, viņa māte, tēvs, pirmā jūsma par Oļečku, kaimiņienes Stepanovnas mazmeitiņu; patiesā mīlestība pret Bellu un beigās cieša apņemšanās braukt mācīties uz Parīzi. Atvadoties no savas dzimtās pilsētas, Marks Šagāls nevarēja iedomāties, ka Parīzē viņu sagaida slava, nezināja, ka vairs nekad neredzēs savus mīļos… Viņi atdzīvosies vien uz mākslinieka audekliem, kas radīti pēc atmiņām no Vitebskas jaunības dienām. Vairāk nekā 15 gadus izrāde “Šagāls… Šagāls…” ieņem goda vietu teātra repertuārā. Tā guvusi arī plašu starptautisku atzinību, piedaloties festivālos un iegūstot balvas ASV, Itālijā, Francijā, Krievijā, Lielbritānijā un citur.

31. maijā plkst. 19 Mazajā zālē tiks rādīts Mārtina Makdonas lugas “Līnenas skaistumkaraliene” iestudējums. Cilvēks pēc savas dabas ir apbrīnojams, kaprīzs un atriebīgs, nereti cilvēki cits pret citu ir nedzirdīgi un cietsirdīgi, viņi ir pakļauti vardarbībai… un tomēr… viņi nav bezcerīgi. Tā domā un par to raksta īru dramaturgs Mārtins Makdona, kura drāmas “Līnenas skaistumkaraliene” iestudējums pirms vairāk nekā desmit gadiem bijis iekļauts arī Dailes teātra repertuārā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Abas izrādes tiks spēlētas balkrievu valodā. Izrādei “Līnenas skaistumkaraliene” tiks nodrošināts tulkojums titros latviešu valodā un librets krievu valodā, savukārt izrādei “Šagāls… Šagāls…” tiks nodrošināts librets latviešu un krievu valodā.

Vitebskas teātra viesizrādes Dailes teātrī notiks, pamatojoties uz abu teātru noslēgto sadarbības līgumu. Tā ietvaros jau šonedēļ, 24. un 25.maijā, notiks arī Dailes teātra viesizrādes Baltkrievijā, piedāvājot skatītājiem iespēju baudīt izrādes “Equus” un “Brutāls un dēls”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.