Edgara Poheviča foto

Liepājas teātrī pēdējo reizi spēlēs izrādes “1984” un “51. fotogrāfija” 0

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē Liepājas teātris pēdējo reizi spēlēs divas režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētās izrādes “1984” un “51. fotogrāfija”, LA.lv uzzināja teātrī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

6. oktobrī skatītāji aicināti noskatīties utopisko realitāti “1984”, kas veidota, dramatizējot vienu no pagājušā gadsimta slavenākajiem darbiem – Džordža Orvela romānu ar tādu pašu nosaukumu. Dramatizējumu veikuši britu autori Roberts Aiks un Dankans Makmillans. Izrāde tika iestudēta 2014. gadā un nominēta “Spēlmaņu nakts” balvai septiņās nominācijās.

“Iespaids, ko rada Liepājas teātra „1984″, ir līdzīgs belzienam pa pakrūti. Apdullina, sagrābj un atlaiž ļoti lēnām. Un vēl ilgi ir pulsējoša sajūta sirds apvidū,” pēc izrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Līga Ulberte.
Vinstona Smita lomā aktieris Egons Dombrovskis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt 7. oktobrī uz skatuves tiks izstāstīts kādas sievietes stāsts iestudējumā “51. fotogrāfija”, kas vēsta par reāli dzīvojošu personu – angļu zinātnieci – bioķīmiķi Rozalindu Franklinu, kura savu mūžu veltījusi DNS struktūras atklāšanai. Rozalindai, neatlaidīgi strādājot, ir izdevies iegūt 51. fotogrāfiju, kas kļūst par atslēgu vienam no 20. gadsimta lielākajiem atklājumiem un zinātnieces lielo iespēju iegūt Nobela prēmiju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.