Foto: Karīna Miezāja

Foto: Latvija atvadās no Andreja Žagara 2

Pirmdien, 4. martā, brīdī, kad pie Latvijas Nacionālās operas atvadīties no tās bijušā direktore Andreja Žagara pulcējās visplašāko kultūras un mākslas jomu pārstāvji, esošie un bijušie kultūras ministri, raudāja arī daba. Savukārt sapulcējušies līdz ar labām domām sūtīja Andrejam Žagaram arī pēdējos aplausus.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Andrejs Žagars bija Latvijas Nacionālās operas direktors no 1996. līdz 2013. gadam, iestudējis šeit operas “Klīstošais holandietis”, “Dēmons”, “Pīķa dāma”, “Karmena”, “Traviata”, “Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta”, “Verters”, “Dons Žuans”, “Jevgeņijs Oņegins”, “Lucia di Lammermoor” un “Trubadūrs”.

Andrejs Žagars iestudējis operas arī Dalhallas operas festivālā, Maskavas Jaunajā operā, Erfurtes teātrī, Esenes Alto teātrī, Budapeštas operā, Sanktpēterburgas Mihaila teātrī, Boloņas operā, Horvātijas Nacionālajā teātrī Zagrebā, Klāgenfurtes pilsētas teātrī, Igaunijas Nacionālajā operā, Permas operas un baleta teātrī, Lietuvas Nacionālajā operā, Slovākijas Nacionālajā teātrī, Ņemiroviča-Dančenko Maskavas muzikālajā teātrī un citviet.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir noslēdzies harizmātisks, aizrautīgs, talantīgs, dzīvesspara pilns mūžs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.