Piedāvā Aija Zariņa, Romāns Vanags, Juris Zvirgzdiņš 0

AIJA ZARIŅA, 
māksliniece
:

1. Ierosinu latviešiem doties kultūras sakņu meklējumos, apskatot senos pilskalnus. Pēdējā laikā gadījies būt Vecpiebalgā, netālu no Ineša ezera, kur atrodas skaistais Burkānu pilskalns, kur 80. gados strādājusi Biruta Delle, radot gleznu ciklu “Lidojošā Latvija”. Apmeklējiet arī Kņāvu kalnu netālu no Saukas. Senlatvieši tur centās ietekmēt laika apstākļus. Uzkāpjot kalnā, jūtams tā starojums.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

2. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā brīnišķīga izstāde “Nikaragvas mūsdienu keramika”, skatāma līdz pat 29. septembrim. Durvis uz lielo pasauli ir atvērušās, un latvietis kā mazais Sprīdītis dodas apgūt pasauli, salīdzināt to ar pašu bagāto keramikas tradīciju.

3. “Vīna studijā” Elizabetes ielā augustā var ienākt un aplūkot manu personālizstādi “Aija zīmē 1982 – 1999”. Te ir gan darbi no 80. gadiem, dubultportrets, figurāla ainava, gan darbi sietspiedes grafikas tehnikā.

CITI ŠOBRĪD LASA

ROMĀNS VANAGS, 
diriģents: 1. Eiropas Tenso jauniešu kora koncerts piektdien, 9. augustā, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Unikāls projekts, kura iniciators un vadītājs Kaspars Putniņš būs arī šī koncerta diriģents. Programma samērā raiba, ļaujot pārliecināties par jauno, topošo profesionālo kora dziedātāju spēju interpretēt dažādu laikmetu un stilu mūziku. Klausītāji varēs izvērtēt Siguldas kordziedāšanas nometnē padarīto.

2. Šarla Guno Svētās Cecīlijas svinīgā mesa Rīgas Domā sestdien, 10. augustā. Pagājušo gadu festivāla “Windstreem” ietvaros diriģēju šo brīnišķīgo darbu ar pūtēju orķestri “Rīga” un abiem mūsu labākajiem zēnu koriem. Viens no spilgtiem romantiskās mūzikas paraugiem, izcils Kristiāna Jensena pārlikums pūtēju orķestrim. Koncerta dalībnieku sastāvs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš sola patiesu baudījumu romantiskās mūzikas cienītājiem.

3. Unikāla Salvadora Dalī darbu izstāde Liepājas mākslas muzejā. Atvērta tikai līdz 13. augustam, to nedrīkstētu palaist garām. Žēl, ka nav skatāma Rīgā.

JURIS ZVIRGZDIŅŠ, rakstnieks:

1. Prieku sagādāja Jāņa Baltvilka balva igauņu rakstniekam Andrusam Kivirehkam un tās latviskotājam Guntaram Godiņam par grāmatu “Kaka un pavasaris”. Labi, ka žūriju nenobiedēja grāmatas nosaukums, ceru, ka arī vecākus, grāmatas pircējus, tas nenobiedēs.

2. Patīkami pārsteidza angļu rakstnieces Dženiferas Vorsas darbs “Izsauciet vecomāti!” – dokumentāls stāsts par pagājušā gadsimta 50. gadu Londonas Īstendu. Teksts, kas atmiņā atsauc gan Dž. Londona, gan Č. Dikensa rakstīto. Iesaku lasīt arī “stiprajam” dzimumam, lai pārvērtētu savus mačo kompleksus, ja tādi ir. Piebildīšu – lasītājs grāmatā atradīs arī angļu humoru.

3. Aizvadītajā nedēļā noskatījos franču režisora Luija Leterjē filmu “Krāpšanas ilūzija” un sapratu, kāpēc mūsu kinokritiķu tik noniecinātā Holivuda maksā ar daudzām nullēm rakstāmus honorārus scenāristiem, režisoriem un aktieriem. Ilūzija – kas gan cits ir kino? Tāpat kā pagājušā gadsimta 30. gados Lielās depresijas laikā tas sniedz mums zināmu optimisma devu, kas nav maz.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.