“Snoras Bankas” logo.
“Snoras Bankas” logo.
“Snoras Bankas” logo.

“Snoro lizingas” akcijas iegādājušies igauņi un lietuvieši 0

Viļņa, 8.aug., LETA. Bankrotējušās Lietuvas “Snoras” bankas meitasuzņēmuma – līzinga un patēriņa kredītu kompānijas “Snoro lizingas” – akcijas iegādājusies Igaunijas banka LHV un tā partnere – investīciju kompānija RAZFin, ko kontrolē tirdzniecības tīkla “Senukai” īpašnieku Rakausku ģimene un kompānija “Žabolis Partners”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Saskaņā ar 17.maijā parakstītu līgumu, kura vērtība ir 74 miljoni litu (15 miljoni latu), 51% “Snoro lizingas” akciju piederēs igauņiem – bankai LHV.

Kā apliecinājis Bankas “Snoras” bankrota administrators Neils Kūpers, trešdien darījums sekmīgi pabeigts, vēsta portāls “Delfi.lt”. Pēc viņa teiktā, kompānijai izdevies atrast uzticamu investoru, kas nodrošinās sekmīgu turpmāko uzņēmuma darbību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jaunie akcionāri gatavojas ne vien investēt līzinga pakalpojumu attīstībā Lietuvā, bet arī piedāvāt kompānijas klientiem jaunus finanšu pakalpojumus.

Saskaņā ar jauno īpašnieku sniegto informāciju pērn “Snoro lizingas” tīrā neauditētā peļņa bija 4,3 miljoni litu – 35 reizes vairāk nekā gadu pirms tam. Kompānijas patēriņa kredītu portfelis 2012.gada beigās bija 18,3 miljoni litu un līzinga pakalpojumu portfelis – 37 miljoni litu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.