Labas lietas iesaka Signe Mengote 0

KATRA diena var nebūt laba, bet KATRĀ dienā var būt kaut kas labs. Alise Morsa

Reklāma
Reklāma

Tepat, Latvijā

Uz Laumu parku

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Atceros savu klases ekskursiju uz Laumu dabas parku – tagad, pieaudzis cilvēks būdama, tur atgriežos atkal un atkal. Laikam pie vainas mājīgā, siltā atmosfēra jebkurā gadalaikā. Iesaku iziet skaistās dabas takas – gan mierīgākas, kuru laikā apskatīt putnus, augus, bišu valstību, gan arī aktīvākas takas, piemēram, sporta taku, kurā kārtīgi izkustēties. Starp citu, Latvijā arvien populārāks kļūst disku golfs, kuru iespējams uzspēlēt arī Laumu dabas parkā. Adrese – Talsu novada Īves pagasts, Laumas.

Grāmata

Divi stāsti vienā

“New York Times” bestselleru autore Tesa Džeritsena uzbūrusi vēl vienu viegli, ātri izlasāmu un uztveramu darbu – “Spēle ar uguni”. Kad grāmatas galvenās varones Džūlijas trīsgadīgā meita negaidīti sadur ģimenes kaķi, Džūlija domā, ka tādu uzvedību izraisījusi Itālijas antikvariātā iegādāta vijoles skaņdarba atskaņošana, un viņa dodas uz Venēciju, lai noskaidrotu patiesību. Tā paralēli rit divi stāsti – Džūlijas meitas uzvedības mistērija (mūsdienas) un itāļu ebreja, mistiskā skaņdarba komponista Lorenco stāsts Otrā pasaules kara laikā. Izdevniecība “Latvijas Mediji”.

Filma

Dāmas nepadodas!

CITI ŠOBRĪD LASA

Kaut kas mazliet pikantāks – filma “Afēristes”, kurā pasaulē pazīstamas aktrises, mākslinieces (piemēram, Dženifera Lopesa, jaunā, uzlecošā zvaigzne Lilija Reinharta) attēlo dejotājas elitārā striptīza klubā. Tā klienti ir bagātie Volstrītas finansisti. Bet, kad banku krīze vienā mirklī izputina visus meiteņu uzkrājumus, viņas nolemj atriebties. Apķērīgās dāmas izdomā pārdrošu plānu, kā “aptīrīt” negodīgos biržas ģēnijus un atgūt zaudēto naudu. Kinoteātros no rītdienas.

Pasaulē

Izcils piedzīvojums Abū Dabī

Pavisam drīz aviokompānija “Air Baltic” atsāks lidojumus uz skaisto Abū Dabī. Teju nekas nav labāks par to, kā nieka sešās stundās nonākt citā pasaules malā. Abū Dabī iesaku apskatīt šeiha Zajeda mošeju, kas 2016. gadā bija vispopulārākais tūrisma objekts pasaulē.

Koncerts

Rudens veldze ar Mocartu

27. septembrī Lielajā ģildē norisināsies “Sinfonietta Rīga” sezonas atklāšanas koncerts. Marija Pjēra Langlamē ir “Berlīnes filharmoniķu” vadošā arfiste, bet Vensāns Likā – “Orchestre de Paris” pirmā flauta. “Sinfonietta Rīga” 14. sezonas atklāšanas koncertā abi izcilie mūziķi satiekas, lai klausītājus veldzētu ar Volfganga Amadeja Mocarta pārpasaulīgi skaisto dubultkoncertu. Koncerta sākums pulksten 19.

Izstāde

Aktīvi zaļš

Izstāde festivāls “Green Expo Riga 2019” piedāvā iepazīt zaļi domājošus uzņēmumus un zīmolus ar videi draudzīgiem produktiem un pakalpojumiem, kā arī piedalīties atraktīvos notikumos. Piektdien – Zaļās ekonomikas diena ar inovāciju un oriģinālu biznesa ideju demonstrācijām, sestdien – Zaļā veselības un veselīga dzīvesveida diena, bet svētdien – Ģimenes diena ar rudens ražas svētkiem, iepirkšanos bioloģisko lauku labumu tirdziņā. No 27. līdz 29. septembrim.

Notikums

Miķeļdiena nāk

28. septembrī Doma laukumā risināsies rudenīgs, bet gards pasākums – Miķeļdienas gadatirgus. Acis priecēs Latvijā auguši dārzeņi, ogas. Saimnieces piedāvās pašu gatavotus ievārījumus, sierus, pīrāgus. Gaisā virmos gaļas kūpinājumu smarža, varēs nobaudīt reņģes un citas zivis. Amatnieku teltīs būs iespējams atrast gan etnogrāfiskus, gan mūsdienīgus lina izstrādājumus, keramiku, rotas, koka karotes u. c. Miķeļdienas gadatirgus gaisotni kuplinās skatuves programma ar dziesmām un dejām.

Reklāma
Reklāma

Jaunums

Var apēst ar acīm

Vēlos padalīties ar savu jaunatklājumu – ļoti skaistu kafejnīcu ar nosaukumu “Holy Moly”. Šī vieta ir gan ēdāju, gan fotogrāfu sapnis. Ēdienus, kas tiek pasniegti, var apēst ar acīm tieši tāpat kā pašu vietu, kura iekārtota īpaši eleganti un kičīgi. Kafejnīca veidota Kalifornijas noskaņās. Atrodas Grostonas ielā 21, piecu minūšu gājiena attālumā no “Arēnas Rīga”.

Labas lietas iesaka Signe Mengote
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.