Foto: Ansis Ventiņš

FOTO, VIDEO: “Dinamo” vien spēles beigās zaudē stiprajai “Ak Bars” 0

Rīgas “Dinamo” hokejisti ceturtdien “Arēnā Rīga” ielaida vārtus 66 sekundes pirms pamatlaika beigām, un ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja spēcīgajai Kazaņas “Ak Bars”, kas ir KHL čempionāta vicelīdere.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

Rīdzinieki piedzīvoja 12.zaudējumu pēc kārtas, turpinot mazrezultatīvo un neveiksmīgo sezonu.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Andris Džeriņš, bet viesiem izcēlās Emiļs Gaļimovs un Dmitrijs Voronkovs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Laukuma saimnieki šajā mačā zaudēja arī lietuviešu aizsargu Neriju Ališausku, kurš pirmajā periodā guva pleca traumu un laukumā neatgriezās. Ļoti iespējams, ka Ališauskam sezona ir noslēgusies.

Jau spēles pirmajā minūtē uz pretinieka provokāciju “iekrita” Reinis Lejnieks, kurš cīņā iepretim vārtiem apķēra “Ak Bars” hokejistu, īsi pēc tam nometa cimdus un reizi iesita viņam pa seju. Par šādu gājienu Lejnieks tika sodīts ar 2+5+20 minūšu sodu, kā rezultātā viņš tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Viesi laiku velti netērēja un izmantoja savu iespēju skaitliskajā vairākumā, ripas lidojuma virzienu vārtu priekšā mainot Gaļimovam. Perioda turpinājumā abas vienības spēkojās līdzīgi, bet tuvojoties pārtraukumam, aktīvāku sniegumu demonstrēja rīdzinieki, vairākkārt mēģinot apdraudēt “Ak Bars” vārtus.

Šāds spēles stils nesa augļus, jo pretinieki nopelnīja divu minūšu sodu, bet īsi pēc tam Džeriņš ar spēcīgu metienu augšējā vārtu stūrī pārspēja Timuru Biļalovu, kurš pērn spēlēja Rīgā.

Otro periodu mājinieki iesāka skaitliskajā vairākumā, ko gan neizdevās izmantot, bet neilgi pēc tam viesi vēlreiz pārkāpa noteikumus, taču arī šoreiz Biļalovs palika nepārspēts. Mača turpinājumā abas komandas ar ripu lielākoties spēlēja gar laukuma apmalēm, skatītājiem gana bieži redzot arī spēka divcīņas.

Rīgas "Dinamo" KHL spēlē uzņem Kazaņas "Ak Bars"

Četras minūtes līdz otrās trešdaļas beigām noraidījumu par pretinieka turēšanu saņēma Kārters Eštons. Viesi skaitliskajā vairākumā aktīvi uzbruka un trīs minūtes līdz spēles beigām iesaistītājās asumos, kas gan ātri aprimās. Pēdējā minūtē viesi uz ilgāku laiku iespieda “Dinamo” savā aizsardzības zonā, taču 40 minūtes noslēdzās neizšķirti 1:1.

Noslēdzošais periods iesākās ar iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kurā Miķelis Rēdlihs izdarīja bīstamu metienu no tuvas distances, kas gan nebija precīzs. Līdz pat trešdaļas pēdējai minūtei abas komandas spēlēja līdzīgi un bieži iesaistījās divcīņās par ripu, taču ripas vārtu virzienā lidoja visai reti. Tuvojoties mača beigām, arvien vairāk uzbruka viesi, savu panākot pirmspēdējā minūtē, kad Voronkovs bija veiklākais vārtu priekšā, kritienā pārspējot Andreju Makarovu.

Reklāma
Reklāma

Atlikušajā laikā rīdzinieki nomainīja vārtsargu, izdarīja pamatīgu spiedienu uz “Ak Bars” vārtiem, taču izglābties no zaudējuma nespēja.

Rīgas “Dinamo” ar 34 punktiem 56 mačos ieņem pēdējo – 12.vietu Rietumu konferencē un visā līgā, par trim punktiem atpaliekot no Minskas “Dinamo”. Savukārt “Ak Bars” ar 85 punktiem 56 cīņās ir vadošā komanda Austrumos.