Foto – Timurs Subhankulovs

1500 kilometri par Latviju 0

Ar skrējienu no Torņakalna stacijas Rīgā uz pulkveža Oskara Kalpaka pieminekli Esplanādē vakar noslēdzās lāpu skrējiens “Apkārt Latvijai”.

Reklāma
Reklāma

 

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Pēdējā skrējiena daļā no Brīvības pieminekļa, simbolizējot skrējiena dalībnieku vienotību un saliedētību, skrēja Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Latvijas Pašvaldību savienības, Valsts un pašvaldības policijas un “Latvijas Dzelzceļa” pārstāvji. Svinīgajā noslēguma pasākumā pie Kalpaka pieminekļa lāpnešus uzrunāja amatpersonas un lāpas tika nodotas Jaunsardzes un Skautu un gaidu organizācijas pārstāvjiem. Lāpu skrējiens “Apkārt Latvijai” sākās 15. augustā, kad vienlaikus uz Mērsragu un Salacgrīvu no Rīgas Brāļu kapiem izskrēja divas lāpnešu grupas. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisinās septiņas dienas 14 posmos. Abas skrējiena “Apkārt Latvijai” lāpnešu grupas satiksies šodien plkst.11 Subatē, Ilūkstes novadā.

Skrējiens veltīts Latvijas valsts proklamēšanas 95. gadadienai un valstiskās neatkarības atjaunošanas 22. gadadienai. Tas piesaistīts arī datumam – 21. augustā tika pieņemts likums “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.