1804. gada 21. maijā 0

Pirms 210 gadiem, 1804. gada 21. maijā, jauniekārtotajā Perlašēzas kapsētā Parīzes austrumos tika izdarīts pirmais apbedījums.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Kapā guldīja kādu piecus gadus vecu meitenīti. Kopš tiem laikiem agrākā Parīzes nabagu priekšpilsētas Perlašēzas kapsēta kļuvusi par vienu no slavenākajām pasaulē. To kā vienu no Parīzes tūrisma objektiem ik gadu apmeklē aptuveni divi miljoni interesentu. Daudzi pieminekļi ir īsti tēlniecības šedevri, tādēļ 48 hektāru plašo miera vietu uzskata par memoriālās tēlniecības muzeju. Tāda apbedītu pasaules mēroga slavenību koncentrācija kā Perlašēzā vērojama reti kur – rakstnieki, dzejnieki, mūziķi, mākslinieki, politiķi, ģenerāļi, zinātnieki. Tur atdusas mākslinieki Onorē Domjē un Amadeo Modiljāni, mūziķi Edīte Piafa un Džims Morisons, rakstnieki Onorē de Balzaks un Oskars Vailds. Pastāvīgu kapavietu Perlašēzā mūsdienās var iegādāties par aptuveni 14 tūkstošiem eiro, taču tiek piedāvātas atdusas iespējas arī uz 10, 30 vai 50 gadiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.