1866. gada 6. oktobris 0

Pirms 150 gadiem, 1866. gada 6. oktobrī, anglikāņu garīdznieka ģimenē Kvebekas provincē Kanādā piedzima Redžinalds Fesendens – inženieris un izgudrotājs, kura kontā ir ap 300 patentu, taču galvenais nopelns ir tehnoloģija, kā radīt augstfrekvences radiosignāla zemfrekvences modulācijas. Proti, Fesendenam un viņa kolēģim Lī de Forestam varam būt pateicīgi par iespēju radio klausīties mūziku un cilvēka runu, jo līdz 1906. gadam, kad zinātnieku izstrādātais paņēmiens tika patentēts, visa radiosaziņa notika vien ar Morzes ābeces signālu palīdzību, pārraidot īsākus un garākus elektromagnētisko viļņu impulsus.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Fesendens uzstādīja mērķi panākt vairāk. Pirmais radioraidījums notika 1906. gada Ziemassvētku vakarā. No stacijas Brentrokā, ASV, tika pārraidīti daži mūzikas skaņdarbi un Fesendens nolasīja fragmentus no Bībeles. To dzirdēja arī uz kuģiem tālu Atlantijas okeānā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.