Bigauņciema konservi Ķeizariskajai biedrībai.
Bigauņciema konservi Ķeizariskajai biedrībai.
Bigauņciema konservi Ķeizariskajai biedrībai.

1909. gada 25. jūnijā. Pieprasa Bigauņciema šprotes 0

Pirms 110 gadiem avīzē “Dzimtenes Vēstnesis”: “No Bigauņciema. Rīgas Jūrmalas Zvejniecības biedrība noturēja svētdien kārtējo sapulci, kurā starp citu priekšnieks ziņoja, ka biedrībai Jelgavas izstādē piespriests zelta medalis par labi pagatavotām šprotēm (..).

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Augusta mēnesī biedrība atvērs pilnīgu konservu fabriku, kur tad bez šprotēm ietaisīs arī citus konservus. Agrāk biedrība bija nodomājusi ierīkot ne visai plašu fabriku, bet tagad šis nodoms būs jāpārgroza, jo Jelgavā pa izstādes laiku pie biedrības priekšniecības pieteikušies vairāki veikalnieki, kuri biedrības konservus grib noņemt vairumā, daži pie tam ar ļoti labiem nosacījumiem.

Šinī pat sapulcē “Jūrnieka” redaktors Bandrevičs ziņoja, ka viņš bijis nupat Pēterburgā personīgi pie Ķeizariskās Zivkopības sekretāra Arnolda (..), lai biedrība iesūta Ķeizariskai biedrībai savus konservus pamatīgi izpētīt un atziņai. Tāpat esot ieteicams biedrības delegātiem piedalīties Zvejniecības kongresā, kuru nākošā ziemā sarīkos Pēterburgā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispārīgi valdība Zvejniecības biedrībai apsolot savu simpātiju un kad būšot ar zvejniecības rūpniecības, respektīvi, Zvejniecības biedrības priekšstāvjiem tuvāki iepazinusies un sapratusies, tad došot arī atzinību un pabalstu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.