1913. gada 21. janvārī 0

Pirms 100 gadiem, 1913. gada 21. janvārī, Rīgas pilsētas domes sēdē domnieki no darbakārtības noņēma pilsoņu grupas lūgumu izskatīt jautājumu par pieminekļa celšanu pirms neilga laika mirušajam Rīgas mēram Džordžam Armitstedam.

Reklāma
Reklāma

 

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Lasīt citas ziņas

Iniciatīvas grupa bija lūgusi ļaut celt pieminekli pie “I pilsētas teātra”, tas ir, Nacionālās operas. Armitsteda nopelni pilsētas infrastruktūras uzlabošanā tika gan cildināti, viņam nomirstot, taču pēc tam sākās kritika. Īpaši naidīga izrādījās Rīgas krievu prese, kas apgalvoja, ka Armitsteds atbalstījis vien visu vācisko; bijis par “krievu valodas nozīmes sašaurināšanos pilsētas pirmmācības skolās”; gādājis par “vāciešu vasarnīcu pilsētiņas nodibināšanu Ķeizara mežā (Mežaparkā)”, turklāt vēl paaugstinājis braukšanas maksu tramvajā! Tāpēc pietikšot, ja mēra bisti uzstādītu varbūt Rīgas domes sēžu zālē, bet pieminekli Rīgas centrā gan viņam nevajagot. Pieminekli Rīgas modernizētājam pie Nacionālās operas tomēr uzstādīja. Bet 2006. gadā.