1914. gada 1. augustā 1

Pirms 100 gadiem, 1914. gada 1. augustā, Vācija izsludināja vispārējo mobilizāciju un pieteica karu Krievijai. Arī Francijā sākās vispārējā mobilizācija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Pirmais pasaules karš vairs nebija apturams. Jau nākamās dienas pievakarē tas ienāca Latvijā, kad vācu vieglie kreiseri “Augsburg” un “Magdeburg” apšaudīja Liepājas kara ostu un pilsētu, sabojājot vairākus namus, noliktavas un infrastruktūru. Apšaude izraisīja paniku, kaut iedzīvotājiem lielus zaudējumus tā nenodarīja. Ziņa par vācu kara pieteikumu liepājniekus, tāpat kā Rīgas un citu pilsētu iedzīvotājus, bija sasniegusi tika 2. augustā, tādēļ var iedomāties izjūtas, kad tās pašas dienas vakarā jau sāka krist pirmie šāviņi. “Tas, kam pāris dienas atpakaļ neviens nopietni negribēja ticēt un ar ko daudzi tikai bezbēdīgi spēlējās, tas tagad palicis par drūmu nopietnību. (..) Nav šaubu, ka šis krievu – vācu karš ātri izvērtīsies par to lielo pasaules karu, par kuru jau gadu desmitiem runāja kā no nenovēršamas, bet tālas nākamības,” rakstīja “Rīgas Avīze”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.