1914. gada 24. februārī 0

Pirms 100 gadiem, 1914. gada 24. februārī, ar stundu garu priekšlasījumu Vācu amatnieku biedrības zālē Vaļņu ielā 30 Rīgā uzstājās leģendārais norvēģu polārpētnieks Roalds Amundsens.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Lasīt citas ziņas

Avīzes atzīmēja, ka Dienvidpola sasniedzējs esot viens no tiem ceļotājiem, kurš ”nav kritis savai dziņai par upuri kā dažs labs cits no viņa biedriem”. Pēc slavenās 1911. gada polārās ekspedīcijas norvēģis ceļoja pa Eiropas un Amerikas pilsētām, uzstādamies par naudu un visur izpelnīdamies apbrīnu. Arī Rīgā zāle bija ļaužu bāztin piebāzta, kaut biļešu cenas uz lekciju tika atzītas par ”sālītām”. Daudzi interesenti, kas neatnāca laikus, zālē nemaz netika. Publika bija elitāra, taču neesot trūcis arī studentu un vidējas rocības ļaužu. Amundsens gan stāstīja, gan demonstrēja attēlus, izmantojot projektoru un ekrānu uz skatuves. Rīdzinieki beigās veltīja varonim dedzīgus aplausus, bet bija pārsteigti, kad Amundsens strauji pazuda no skatuves un vairs nerādījās, ignorējot sveikt gribētājus.