1914. gada 26. augustā 0

Pirms 100 gadiem, 1914. gada 26. augustā, Briselē Argentīnas diplomāta ģimenē piedzima viens no ievērojamākajiem fantāzijas virziena literatūrā autoriem Hulio Kortasars.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Viņa darbos realitāte savijas ar mistiku un sirreālismu, kas fascinējis daudzus lasītājus visā pasaulē. Pats autors par savu “darbaudzinātāju” uzskatīja citu argentīniešu prozas avangardistu – Horhi Luisu Borhesu. Arī publicēties Kortasars sāka Borhesa izdotā žurnālā. “Ieejot Kortasara pasaulē, mums jāatstāj aiz muguras mūsu ierastā laika koncepcija. Secībai un kārtībai, tikšķošo sekunžu ciešajai ierindai nav vietas viņa darbos,” raksta latviešu cilmes amerikāņu literatūrzinātnieks Svens Ēriks Birkerts. Argentīniešu rakstnieka stāsti ir tulkoti un izdoti latviski, arī 1963. gada romāns “Klasīšu spēle”, kas literatūrzinātnieku skatījumā sagrāvis mītu par Latīņamerikas rakstniecības provincialitāti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.