1915. gada 20. jūlijā 0

Pirms 100 gadiem, 1915. gada 20. jūlijā, avīze “Jaunākās Ziņas” publicēja īsu paziņojumu: “Ja izrādīsies, ka no mums neatkarīgiem iemesliem “Jaunāko Ziņu” izdošana Rīgā nebūs iespējama, tad tā tiks turpināta Petrogradā.”

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Ar vācu tuvošanos Rīgai un rūpniecības uzņēmumu steidzīgo evakuāciju saistītais, panikai tuvais cara varas iestāžu noskaņojums bija skāris arī avīzes. Kaut rīkojums par kara rūpniecībā izmantojamo metālu aizvešanu neattiecās uz tipogrāfiju svina klišejām, laikrakstu redakcijas viena pēc otras vai nu pārtrauca darbību pavisam, vai evakuējās. Jūlija beigās izdošanu pārtrauca “Rīgas Avīze”, tad “Latvija”. Augustā uz mēnesi apklusa “Jaunā Dienas Lapa”, kas sāka iznākt Petrogradā. “Dzimtenes Vēstnesis” pārcēlās uz Pleskavu. Šādā situācijā savu augšupeju sāka “Jaunākās Ziņas”, kas ne vien palika Rīgā, bet pat paplašināja korespondentu loku.