1916. gada 30. maijs 0

Pirms 100 gadiem, 1916. gada 30. maijā, Pirmā pasaules kara gaitā vācu iekaroto Kurzemi un Jelgavu apmeklēja Vācijas ķeizars Vilhelms II. Pilsētā viņš ieradās ar vilcienu un pēc tam devās atklāt Driksas koka tiltu, ko bija uzbūvējuši vācu sapieri un kas tika nosaukts par Ķeizara tiltu.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Lai arī būvēts kara laikā, tas bija visai grezns – trim arkām: galos un vidū, kokgriezumiem, kuros redzami bruņinieki, Jelgavas un Kurzemes ģerboņi. Ķeizars tāpat piedalījās dievkalpojumā Sv. Trīsvienības baznīcā un tikās ar Kurzemes vācu muižniecības un sabiedrības pārstāvjiem. Vilhelms II samērā regulāri apmeklēja piefrontes zonu kā austrumos, tā rietumos. Otrreiz viņš Jelgavā bija 1917. gada septembrī, pa ceļam uz Rīgu. Bijušo Livoniju un īpaši Kurzemi Vilhelms II uzskatīja par nākamo vācu “dzīves telpu”. To apliecināja arī viņa solījums vācu muižniecības delegātiem 1916. gadā Jelgavā: “Esiet droši, es jūs vairs neizdošu. Ar Dieva un mana labā zobena palīdzību es paturēšu Kurzemi”.