1922. gada 9. janvāris
 0

Pirms 90 gadiem “Jaunākās Ziņas” rakstīja: “Paši zog – citus vaino. Vācijas presē atkārtojas ziņas, ka Latvijas ostās, kuģus izlādējot, esot attīstījusies zagšana.

Reklāma
Reklāma

 

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Lasīt citas ziņas

Patiesībā tvaikoņu preces zog vai nu citās ostās, vai arī “ievilkšanu” izdara pašu kuģu ļaudis. Piemēram, Rīgā uz Vācijas kuģa “Helikon”, kas atveda kakao, konstatēja preču iztrūkumu. Kuģa vadītājs pastāvēja, ka izlādējot notikusi zādzība. Muitas ierēdņi pārmeklēja tvaikoni un atrada iztrūkstošo, jo to bija ievilkuši paša “Helikona” ļaudis. Lai glābtu tvaikoņa godu, kapteinis Bernholds rakstiski lūdza muitas valdi vainīgos nesodīt te. Viņš apņēmās Hamburgā tos nodot tiesai.” Taisnību sakot, zagšana Rīgas ostā tolaik tomēr pastāvēja, jo arī ASV nevalstiskā organizācija ARA, kas Eksportostā izkrāva savas humānās palīdzības kravas, 1921. gada vasarā sūdzējās: “Zagšanas iemesls no krāvēju, policistu un birokrātu puses nav apstāklī, ka viņi būtu izsalkuši vai tiem pietrūktu pārtikas, bet apstāklī, ka viņi, šķiet, uzskata, ka viņiem ir tiesības nozagt daļu no kravas kā tiem piešķirtu īpašu kukuli.”