1924. gada 26. septembrī 0

Pirms 90 gadiem, 1924. gada 26. septembrī, ”Jaunākās Ziņas” rakstīja: ”Prostitūcija, pēc sanitār­iestāžu ziņām, pie mums ne visai attīstās plašumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

Pavisam Latvijā reģistrētas 500 prostitūtas, no kurām Rīgā uzturas 435, Jelgavā 8, Kuldīgā 2, Ventspilī 15, Ludzā 7 utt. Atklātās mājas vēl pastāv vienīgi Jelgavā, Kuldīgā un Ventspilī. Prostituētās Rīgā apmetušās nomalēs. Bet diezgan daudz viņu ir arī vēl centrā, kur galvenā kārtā uzturas glaunākās staigules. Visbiežāk viņas var sastapt pilsētas centrā, pastaigājoties ap Vērmaņa dārzu un ostā. Prostituēto starpā sastopamas meitenes un vecenes. (..) Protams, viņas nāk no visām tautībām. Vislielākais prostituēto skaits ir 25 – 40 gadu vecumā. Viņu starpā ir kantoristes, skolotājas, ierēdnes, šuvējas, žēlsirdīgās māsas un – aktrises. (..) Visbiežāk prostituētās mirst pašnāvībā. Caurmērā prostitūtas nopelna dienā no 100 līdz 500 rubļu.”