1925. gada 13. oktobrī 0

Pirms 90 gadiem, 1925. gada 13. oktobrī, Lielbritānijas vidienes Grantemas pilsētas mēra ģimenē piedzima viena no spilgtākajām Eiropas 20. gadsimta politiķēm – Margarēta Hilda Tečere, dzimtas uzvārdā Robertsa, politiskā izlēmīguma un nepiekāpības dēļ vēlāk saukta par “dzelzs lēdiju”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Tečere bija pirmā sieviete, kas kļuvusi par Eiropas valsts premjerministri, kā arī ne tikai pirmā, bet pagaidām arī vienīgā Apvienotajā Karalistē. Turklāt, vadot britu konservatīvo valdību no 1979. līdz 1990. gadam, viņa uzstādīja rekordu premjerēšanas ilguma ziņā 20. gadsimta Lielbritānijā. Konservatīvo partiju Tečere sāka vadīt vēl agrāk – 1975. gadā. Arī tur viņas pilnvaru laiks noslēdzās 1990. gadā. “Dzelzs lēdijas” vārds politiķei “pielipa”, pateicoties bezkompromisu politikai pret PSRS, rīcībai Folklendu salu kara laikā 1982. gadā, kā arī viņas ekonomiskajai politikai, kas balstījās stingrā tirgus ekonomikas likumu ievērošanā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.