1926. gada 26. septembrī 0

Pirms 90 gadiem, 1926. gada 26. septembrī, svētdienas pievakarē Rīgas stacijā bija vērojama savāda aina, par kuru “Jaunākās Ziņas” pēc tam rakstīja:

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 72
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

“Zeltā tērptā Sigulda bija vakar izvilinājusi no Rīgas lielā skaitā dzelteno lapu cienītāju un rudens sēro noskaņu meklētāju. Daudzi no viņiem, sevišķi sievietes, bija paņēmušas krāšņākās rudens sārtotās lapas līdzi uz Rīgu. Liels bija viņu pārsteigums, kad, pienākot Siguldas vilcienam vakarā Rīgā, dzelzceļa platformu ielenca policija. Visus tos pasažierus, kuriem bija rokās dzeltenās lapas vai zaļumi, atšķīra no pārējiem. Policija atņēma viņiem pases, pēc tam turpat stacijā sastādīja protokolus. Viņiem draud sods par koku aplaušanu. Dzelzceļa platforma un stacijas telpas pēc tam bija gluži kā noklātas krāšņajām lapām.” Jāatzīmē, ka koku un krūmu barbariska aplaušana, ko atpūtnieki Siguldā praktizēja arī pirmskara Latvijā, patiešām bija problēma, taču drīzāk pavasarī, ne rudenī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.