1933. gada 6. novembrī 0

Pirms 80 gadiem, 1933. gada 6. novembrī, Rīgas smalkākajā kinoteātrī, kas šogad atzīmē 90 gadu jubileju, – ”Spledid palace” –, notika sensacionālas filmas pirmizrāde.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Latviešu skatītāju vērtējumam tika nodota ”visgrandiozākā skaņufilma pēdējos gados” ”King Kong”. Tā bija kinematogrāfijas vēsturē pirmā filma ar vēlāk daudzkārt apspēlēto fantastisko stāstu par gigantisko gorillu un viņa posta darbiem lielpilsētā. Holivudas grāvēja autors bija Meriens Kupers. Afiša vēstīja, ka filma esot uzņemta pēc Edgara Vollesa, slavenā lubeņu autora, darba motīviem, kas gan nebija īsti tiesa. ”Visdīvainākais nostāsts, kāds jebkad dzimis cilvēka smadzenēs, pārspēj ikkatru iedomu, uztrauc vairāk nekā vismežonīgākā izdoma. ”King Kong” – filma, kāda vēl nav bijusi. ”King Kong” – filma, kurai nav līdzīgas. ”King Kong” – filma, kurai līdzīgu vēl ilgi neredzēs uz ekrāna. Neviena filma pasaulē neslēpj sevī tik daudz dramatiska spraiguma, tik daudz aizraujošas darbības kā ”King Kong”,” sauca reklāmas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.