1934. gada 22. decembrī 0

Pirms 70 gadiem, 1934. gada 22. decembrī, “Valdības Vēstnesis” izsludināja iepriekšējā dienā Ministru kabineta pieņemto un Kārļa Ulmaņa parakstīto Likumu par evaņģēlisko luterisko baznīcu.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Tas noteica Doma baznīcas atsavināšanu vācu draudzei un minētā dievnama pasludināšanu par Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa katedrāli. Ar to tika darīts gals 20. gados uzliesmojušajam strīdam starp dievnama vācu un latviešu draudzi, kas Doma baznīcu sauca par Māras baznīcu. Tādējādi valsts vara arī bija nodemonstrējusi savu labvēlīgo attieksmi pret latviešu luterāņiem. Jāpiebilst, ka tā paša gada 13. decembrī Ulmaņa valdība bija pieņēmusi reliģisko apvienību un to savienību likumu, kas ierobežoja sīko sektu darbību, taču kristīgās baznīcas uzdevumos ierakstīja “tautas vienības idejas īstenošanu”. Ateisms bija aizliegts, un baznīcu pasludināja par vienotu ar valsti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.