1935. gada 17. decembrī 0

Pirms 80 gadiem, 1935. gada 17. decembrī, ASV pirmo lidojumu piedzīvoja “Douglas Aircraft Company” ražotā divmotoru pasažieru lidmašīna “DC-3”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Aviācijas vēsturē tas palicis kā revolucionārs lidaparāts, no kura izauguši tie pasažieru laineri, pie kādiem esam pieraduši tagad. Turklāt “DC-3” ir pasaulē vismasveidīgāk ražotā pasažieru un transportlidmašīna. Ar dažādiem nosaukumiem pēc licences tā ražota arī PSRS un Japānā, tāpēc kopējais līdz 50. gadiem saražoto dažādu modifikāciju “duglasu” skaits pārsniedz 16 tūkstošus. Padomju variantā lidmašīnu sauca “Li-2”. Tādas izmantoja arī Latvijas PSR civilajā aviācijā. “DC-3” pārspēja visas iepriekšējās pasažieru lidmašīnu variācijas, jo bija ātra (333 km/h) un droša, ērta pasažieriem un tehniskai apkalpošanai, lēta ražošanā un spēja sasniegt līdz 2400 km tālus galamērķus. Modernizētu šo lidmašīnu vēl tagad šur tur izmanto iekšzemes līnijās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.