1935. gada 28. decembrī 0

Pirms  80 gadiem, 1935. gada 28. decembrī, PSRS centrālais laikraksts “Pravda” nodrukāja kompartijas centrālkomitejas politbiroja funkcionāra Pāvela Postiševa  ierosinājumu atjaunot valstī eglīšu rotāšanas tradīciju, tikai ar jaunu jēgu – “darbaļaužu” garā.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

20. gados lielinieciskajā Krievijā nest uz māju eglīti un dedzināt tajā svecītes Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā skaitījās “popu paradums”. Eglīte bērnus “indē ar reliģijas indi”. Nosodīja arī Salaveci. Tika organizētas komjauniešu patruļas, kas lūkojās, vai neieraudzīs kādā logā sveces un egli. “Eglīšu reabilitācija” bija saskaņota ar Staļinu. Vēsturnieki atzīmē, ka PSRS vēsturē nekad neviena norāde nav izpildīta tik zibenīgi – vajadzēja tikai četras dienas, lai rotātas eglītes parādītos sabiedriskās vietās, bet uzņēmumi un iestādes ārkārtas tempos organizētu svētku pasākumus bērniem. Protams, tos traktēja tikai kā bērnu svētkus Jaunajā gadā, izslēdzot jebkuru Ziemassvētku pieminēšanu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.