1935. gada 3. jūlijs: uz bīstamām šosejām Latvijā atver pirmās palīdzības punktus 0

Pirms 80 gadiem, 1935. gada 3. jūlijā, “Jaunākās Ziņas” informēja, ka jau tuvākajās dienās septiņās vietās Vidzemes un Rīgas Jūrmalas šosejas tuvumā Sarkanais Krusts kopā ar aizsargu organizācijas sanitāriem atvērs pirmās palīdzības punktus.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Minētajā dienā viens sāka darbu uz Rīgas–Jelgavas–Meitenes šosejas. “Pirmās palīdzības punkti ļoti nepieciešami, jo ik dienas uz ceļiem notiek satiksmes nelaimes. Punktu atrašanās vieta būs atzīmēta ceļmalā ar plakātu un virziena rādītāju,” pamatoja Sarkanā Krusta pārstāvis. Šādā ar telefonu apgādātā palīdzības punktā pastāvīgi dežurēja mediķis; tur bija uzkrāti medikamenti, nestuves. 1938. gadā šoseju bīstamāko krustojumu un citās potenciāli bīstamās ceļu vietās jau atradās kopumā 36 palīdzības punkti. Tie sniedza palīdzību arī nelaimes gadījumos mājās. 1937. gadā bija reģistrēti 185 gadījumi, kad nācies palīdzēt avārijās vai citās nelaimēs cietušajiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.