1936. gada 22. augustā 0

Pirms 80 gadiem, 1936. gada 22. augustā, “Jaunākās Ziņas” par valdības sēdē spriesto sociālo izdevumu samazināšanas sakarā:

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

“Jāaizrāda, ka patlaban dažu pagastu sociālie izdevumi iztaisa turpat 25% no budžeta kopsummas. Tas nav normāli, un raksturīgi, ka tik lielus sociālos izdevumus spēj nest Kurzemes, Zemgales un Vidzemes pagasti. Latgalē šādu izdevumu nav vai arī tie ir tikai ap 12% no budžeta kopsummas. Lauku pašvaldībām jārūpējas, lai sociālos izdevumus uzņemtos pati sabiedrība, tas ir, bērni lai izpilda savus pienākumus pret veciem, darba nespējīgiem vecākiem, kuri tagad dzīvo pagastu nespējnieku patversmēs, un lai vecāki gādātu arī par saviem bērniem. Turīgie bērni nodara divus ļaunumus: viņi iztukšo pagastu kases un samazina maizes riecienu tiem nespējniekiem, kuriem nav neviena apgādnieka. Latgalē (..) iedzīvotāju turība nav liela un tāpēc arī nav nespējnieku – visi strādā līdz pēdējai iespējai.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.