1936. gada 29. jūlijs 0

Pirms 80 gadiem, 1936. gada 29. jūlijā, prese rakstīja par smago triecienu, ko politisko notikumu dēļ piedzīvo tūrisms Francijā un konkrēti Franču Rivjērā – tobrīd vēl par aristokrātisku uzskatītajā Francijas Vidusjūras kūrortā ar centru Nicā.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Iemesls nebija terorisms, bet kaimiņos Spānijā uzliesmojušais pilsoņu karš un kreisie aktīvisti, kuru ietekme šajā reģionā bija jūtama. Britu tūristi ierasti veidoja galveno atpūtnieku masu Francijas Rivjērā, bet tagad tie atteica ieplānotos ceļojumus, jo drošības apsvērumu dēļ ierasto atpūtu tur bija atteicis Anglijas karalis Edvards VIII. Britu diplomāti, iepriekš izlūkodami situāciju, bija konstatējuši, ka kādā dārzniecībā iepretim vasarnīcai, kurā vajadzēja apmesties Edvardam VIII, streikojošie uzvilkuši sarkano karogu. Francijas amatpersonu solījumi, ka drošība tiek garantēta, Londonu vairs nepārliecināja. “Karaļa atteikšanās braukt uz Rivjēru nozīmē nelaimi visam franču tūrismam. Jo ir skaidrs, ka karaļa priekšzīmei sekos visa angļu aristokrātija, kas līdz šim Francijā atstāja diezgan lielas naudas summas. Bet ne vien angļu aristokrātija – arī citu zemju augstākā sabiedrība šogad vairs nebrauks uz Franciju,” tā “Jaunākās Ziņas”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.