1944. gada 13. jūnijs 0

Pirms 70 gadiem, 1944. gada 13. jūnija rītā, nacistiskā Vācija pirmo reizi raidīja pret Londonu savu ”brīnumieroci” – spārnoto raķeti ”V1” jeb ”Fau1”,  pēc ražotāja nosaukuma – ”Fieseler Fi 103”.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Vācu okupētās Latvijas laikraksts ”Tēvija” par to kā sensāciju ziņoja 17. jūnijā pirmajā lappusē, apgalvojot, ka pret Angliju vēršoties ”vissmagākā kalibra jaunveidīgi sprāgstķermeņi”. 7,7 metrus garā raķete ar reaktīvo dzinēju astes daļā spēja nogādāt ap 800 kg sprāgstvielas līdz mērķim, maksimums, 286 km tālumā. Tas bija pietiekami, lai varētu apšaudīt Londonu no Ziemeļjūras otra krasta. ”V1” nebija sarežģīts būvniecībā, taču primitīvās raķetes vājā vieta bija vadība un precizitāte. To varēja raidīt tikai pret mērķi, kas aizņem lielu platību. Panākt, lai ”V1” trāpītu nelielam ciemam, nebija iespējams. Nacistu zinātnieku radītais ierocis jau vēlāk kļuva par pamatu līdzīgu izstrādājumu konstruēšanai ASV un PSRS.