1955. gada 11. jūnijā 0

Pirms 60 gadiem, 1955. gada 11. jūnijā, autosacīkšu laikā Lemānā notika motorsporta vēsturē lielākā katastrofa, kurā gāja bojā 84, bet tika ievainoti vismaz 120 cilvēki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Viens no bojāgājušajiem bija avarējušā sporta auto “Mercedes Benz 300 SLR” pilots Pjērs Levegs, pārējie – skatītāji. Katastrofas brīdis tika nofilmēts. Traģēdija notika, kad Levega auto ar ātrumu 240 km/h skāra priekšā braucošo “Austin Healey”. “Mercedes” ietriecās trasi norobežojošajā nožogojumā un uzliesmoja. Ātrums un trieciena leņķis bija tādi, ka auto burtiski izjuka. Motora pārsegs kā giljotīna ietriecās biezajās skatītāju rindās. Daudz upuru prasīja arī sporta mašīnas dzinēja bloks un priekšējais tilts, kas tāpat bija atdalījušies no korpusa un ielidoja skatītājos. Par spīti visam, sacīkstes vēlāk tika turpinātas, ko vēlāk asi kritizēja prese. “Mercedes” komanda gan no tām izstājās, respektējot mirušo piemiņu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.