1962. gada 5. janvārī 0

Pirms 50 gadiem žurnāla ”Zvaigzne” lasītāji varēja iepazīties ar fantastisku prognozi, ka 1981. gadā visa PSRS un tātad arī Latvija dzīvos komunismā, Kurzemes piekrastē no platformām iegūs naftu, Rīgā būs metro, bet milicijas (policijas) vairs nebūs, jo komunismā likumpārkāpēju nav!

Reklāma
Reklāma

 

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

”Padomju zeme visās nozarēs būs tālu aizsteigusies priekšā Amerikai. Katrai ģimenei būs atsevišķs labi iekārtots dzīvoklis. Mums būs visīsākā darba diena, vislabākā apgāde, visaugstākā sadzīves kultūra un visaugstākais dzīves līmenis pasaulē,” klāstīja žurnāls. Satiksmi starp pilsētām uzturēšot raķešlidmašīnas. No Rīgas līdz Maskavai varēšot aizlidot piecās minūtēs. Vēl murgaināka bija doma, ka Baltijas jūra tiks padarīta par siltu saldūdens ezeru, jo no aukstās un sāļās Ziemeļjūras Dānijā to norobežos vairāki dambji. Klimata pārmaiņu dēļ atpūtnieki Rīgas jūrmalā uzturēšoties daudz ilgāk, raža tīrumos nesalīšot, bet zemeņu vietā audzēšot vīnogas.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.