1984. gada 11. augustā 0

Pirms 30 gadiem, 1984. gada 11. augustā, ASV prezidents Ronalds Reigans pārvēlēšanas kampaņas laikā izspēlēja vienu no saviem kuriozajiem ”jokiem”, ar kuriem bija pazīstams amerikāņu sabiedrībā.

Reklāma
Reklāma
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Četru cilvēku ģimene veic eksperimentu, cenšoties pārtikai tērēt ne vairāk kā 60 eiro nedēļā: “No dažiem produktiem nākas atteikties”
Lasīt citas ziņas

Pirms ik sestdienas uzstāšanās ASV Nacionālajā sabiedriskajā radio Reigans, pārbaudot mikrofonu, paziņoja: ”Mani amerikāņu līdzpilsoņi, esmu priecīgs jums šodien paziņot, ka esmu parakstījis likumu, kas pasludinās Krieviju ārpus likuma uz mūžīgiem laikiem. Mēs sāksim bombardēšanu pēc piecām minūtēm.” Prezidents vienkārši pārfrāzēja tekstu, gatavojoties paziņot par likumu, kas attiecās uz reliģisko brīvību vidusskolās. Aukstā kara apstākļos izteiktā improvizācija iemantoja leģendāru slavu, jo plaši izplatījās nostāsts, ka mikrofons tobrīd bijis ieslēgts un ”joks” izskanējis pa visu valsti. Tomēr tas nav tiesa. Tāpat grūti pārbaudīt apgalvojumu, ka PSRS bruņotajos spēkos Reigana izteikuma dēļ izsludināta paaugstināta kaujas gatavība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.