foto: LETA

1992. gada 7. novembris: Balderis atminas Latvijas izlases pirmo spēli 0

1992. gada 7. novembrī Latvijas hokeja izlase aizvadīja pirmo spēli pēc neatkarības atgūšanas, Rīgā ar 13:2 uzvarot Lietuvas valstsvienību, pēc tam ar 6:3 arī Igauniju un kvalificējoties nākamā gada pasaules čempionātam C grupā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Tās izlases galvenais treneris un kapteinis bija leģendārais uzbrucējs Helmuts Balderis. “Ļoti precīzi neatceros, ko mēs pa dienu darījām, kāds bija laiks. Sportistiem spēles ir ikdiena, bet šis mačs, protams, bija īpašs gan visai komandai, gan man, īpaši savā vecumā (40 gadi). Pirms tam nevarēju iedomāties, ka kādreiz pārstāvēšu arī Latvijas izlasi, nevis PSRS. Lai arī sapratām, ka uzvarēsim Lietuvu, nervozitāte tāpat bija, atbildība. Tik viegli nemaz negāja, pret igauņiem divus periodus bakstījāmies. Ar puišiem kopā trenējos, viņi mani cienīja gan kā kapteini, gan galveno treneri,” atceroties 24 gadus vecos notikumus, “LA” teica Helmuts Balderis. Viņa karjerā tās palika pirmās un vienīgās spēles Latvijas izlases kreklā, bet galvenā trenera amatā bija līdz 1994. gadam.

Pirmo ripu toreiz lietuviešiem iemeta Aigars Cipruss, kurš vēlāk kā treneris strādāja Lietuvā, bet šobrīd ir Rīgas “Dinamo” treneru korpusā. Tāpat laukumā devās tādi hokejisti kā Aleksandrs Kerčs, Andrejs Ignatovičs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksejs Froļikovs, Artis Ābols, Artūrs Kupaks, Pēteris Skudra un citi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Starp citu, arī pirmajā neatkarības laikā Latvijas hokeja izlase pirmo maču aizvadīja ar Lietuvu, uzvarot ar 3:0. Pirmo vārtu autors bija Indriķis Reinbahs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.