Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
29. oktobris, 2014
Drukāt

Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta 2. kārta. 9 receptes!

1. Vistas konfita timable piesūcināta ar griķu medu

1no9
Foto - Michael MitkovskyFoto - Michael Mitkovsky

Foto – Michael Mitkovsky
Restorāns: PIRAMĪDA

Restorānā “Il Cibo del Papa” izgaršojām un izbaudījām deviņu Rīgā un Latvijā iecienītu šefpavāru gatavotos ēdienus ar meža aveņu medu un Lielvārdes alu. 20. oktobrī restorānā “Piramīda” notika otrā kārta, kur atkal deviņi šefpavāri demonstrēja augstu klasi un neatkārtojamu garšas lidojumu. Šajā kārtā baudījām deviņus ēdienus ar griķu medu un Lielvārdes alu. Arī jums, lasītāji, ir iespēja šos ēdienus nobaudīt. Izvēlieties sev tīkamāko ēdienu  www.daugmalesmedus.lv – “2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets” un apmeklējiet kādu no saieta dalībniekiem!

Šefpavārs: Scott Kennedy

Vistas konfita timable piesūcināta ar griķu medu, pasniegta ar Lielvārdes gaišajā alū un sviestā panētu sparģeli un vieglu griķu medus sinepju mērci (3 porcijas)

Mērcei: 5 ml sarkanvīna etiķa lēnām iekuļ 10 ml olīveļļas, tad pievieno 5 g griķu medus, 5 g pilngraudu sinepju un sāli pēc gaumes.

Sviesta panējumam iemaisa 10 g rauga 50 ml Lielvārdes gaišā alus, līdz ir viendabīga masa, ļauj raugam 30 min iedarboties. Masai pievieno 10 ml 9% etiķa, 30 g miltu, sāli pēc gaumes, maisa, līdz ir viendabīga masa. Masai jābūt vieglai konsistencei, lai to var pārklāt ar karoti, ja nepieciešams, pievieno ūdeni, izkāš caur sietu, atstāj atpūsties 2 h.

Lai iegūtu vistas konfita timable, uz lēnas uguns vāra 350 g vistas stilbiņus 1 l vistas buljona, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Gaļu atdala, saplucina, atdzesē, tajā iemaisa 60 g griķu medus, 1 g ingvera pulvera. Atsevišķi iemērc karstā ūdenī 30 g žāvētu plūmju, pievieno 10 ml brendija, 50 g apelsīnu šķēlītēs, atstāj 1 h ievilkties, tad plūmes ar gaļas āmuru saplacina. Izmērcē 6 g želatīna plākšņu aukstā ūdenī, līdz ir viendabīga masa, ko iejauc 250 ml uzvārītā palikušajā vistas buljonā. Nelielā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi, 1/3 savieto ar sagatavoto vistu, pārlej ar buljonu, atdzesē, līdz buljons kļūst par želeju. Virs želejas liek kārtu ar sagatavotajām plūmēm, pārlej ar buljonu, līdz buljons kļūst par želeju. Liek kārtu ar atlikušo gaļu, plūmēm, pārlej ar buljonu, atdzesē.

Pasniegšanai vārošā ūdenī noblanšē 3 nomizotus sparģeļus, atdzesē ledus ūdenī. 3 ķiršu tomātiem iegriež mizu krustā, blanšē vārošā ūdenī 15 sek., līdz lobās miziņa, atdzesē ledus ūdenī, noloba miziņu, lai paliek augšpusē. Šķīvju centrā izvieto vistas konfita timable, apgriežot ar otru pusi. Noblanšētos sparģeļus apviļā miltos, iemērc alus sviestā, fritē, līdz zeltaini brūni, nosusina.

Sparģeli un ķiršu tomātus novieto uz vistas konfita timable, pasniedz ar medus sinepju mērci un diedzētiem zirņu dīgstiem.

  1. Vistas konfita timable piesūcināta ar griķu medu
  2. Kūpināts zutis Lielvārdes kviešu alus un griķu medus glazūrā
  3. Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvā
  4. Griķu medus un Lielvārdes gaišā alus mērce ar tīģergarnelēm
  5. Marinēta cūkgaļas fileja Lielvārdes gaišajā alū
  6. Griķu medus šūna Lielvārdes kviešu alū ar marinētiem gurķiem
  7. Gurķu jogurta sorbets ar griķu medū marinētiem gurķiem
  8. Griķu nūdeles, karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu
  9. Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+