Mobilā versija
+6.7°C
Katrīna, Katrīne, Trīne, Kate, Kadrija
Sestdiena, 25. novembris, 2017
10. oktobris, 2014
Drukāt

Deviņas izsmalcinātas receptes ar meža aveņu medu (2)

2. Medus un alus novārījumā mērcēta siļķes fileja

2no9
Siļķes fileja, mērcēta
Foto – Michael Mitkovsky

VALTERA RESTORĀNS

Šefpavārs: Artūrs Guziks

Siļķes fileja, mērcēta Lielvārdes kviešu alus un meža aveņu medus novārījumā, ar gailenēm, kartupeļu un mini cukīni ripiņām (4 porcijas)

Vāra katliņā 500 ml Lielvārdes kviešu alus ar 200 g meža aveņu medus līdz sīrupa konsistencei. Paņem apmēram 800 – 1000 g siļķu fileju, sagriež katrai porcijai trīs daļās un iemērc atdzesētā pagatavotajā sīrupā uz 2 – 3 h.

Izvāra 4 – 5 kartupeļus, sagriež ripās un izspiež apaļas formas.

Apcep 120 g gaileņu, kam pievieno 2 tējk. meža aveņu medus, tad tās 5 – 8 min karamelizē.

Ēdienu pasniedz, to izkārtojot uz taisnstūra formas akmens, pievienojot 100 – 150 g sadrupinātas rupjmaizes un ripiņās sagriezta mini cukīni. Dekorē ar 40 g BIO jogurta, 10 g diļļu, 5 g zilā bazilika, 5 g zaļā bazilika un 5 g citronbazilika.

  1. Lēni vārīta forele ar aveņu medus gurķi
  2. Medus un alus novārījumā mērcēta siļķes fileja
  3. Angusa liellopa filejas variācija ar meža aveņu medu
  4. Ravioli ar meža aveņu medū sautētu vērša asti
  5. Cūkas fileja meža aveņu medū
  6. Dārza salāti ābolu-meža aveņu medus vinegreta mērcē
  7. Meža aveņu medus deserts ar Lielvārdes alus želejām
  8. Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas
  9. Smiltsērkšķu krēma kūka ar aveņu medus un alus zefīru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Michael Mitkovsky varbūt vajadzētu ainavas fotografēt,nevis ēdienus!?

  2. Kas tas tāds par meža aveņu medu???

Draugiem Facebook Twitter Google+