Mobilā versija
Brīdinājums +14.3°C
Modris, Matīss, Mariss
Ceturtdiena, 21. septembris, 2017
10. oktobris, 2014
Drukāt

Deviņas izsmalcinātas receptes ar meža aveņu medu (2)

5. Cūkas fileja meža aveņu medū

5no9
Cūkas fileja meža aveņu medū
Foto – Michael Mitkovsky

Restorāns: ART HOTEL LAINE

Šefpavāre: Anita Ozoliņa

Cūkas fileja meža aveņu medū, Lielvārdes tumšajā alū, garšvielu marinādē ar ābolu biezeni un karamelizētiem dārzeņiem (4 porcijas)

Marinādei pieber garšvielas: salviju, pētersīļus, piparmētras pēc gaumes un brīvas izvēles, pievieno 30 g meža aveņu medus, 1 laima sulu, 3 ēd. k. olīveļļas un iemarinē 1200 g cūkas filejas 5 °C temperatūrā aptuveni uz 2 – 3 dienām.

Pirms gaļas cepšanas pagatavo medus un alus novārījumu. Uzvāra 500 ml Lielvārdes tumšā alus kopā ar 75 g meža aveņu medus, 50 g brūnā cukura un 50 g sviesta, līdz šķidrums samazinājies vairāk nekā divkārt, atdzesē.

Iemarinēto gaļu liek uz sausas, ļoti karstas pannas, cepot aprauj no abām pusēm brūnu, uzber sāli. Šo pašu pannu liek cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā, vispirms apziežot gaļu ar medus–alus novārījumu, un cep apmēram 15 – 20 min. Ik pēc 5 min cepšanu pārtrauc un gaļu apziež ar medus–alus novārījumu.

Paralēli sagatavo dārzeņus, tos blanšējot vai mazliet pavārot pēc savas gaumes. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, pievieno 1 tējk. ingvera, 20 g meža aveņu medus, tad dārzeņus uz mazas liesmas karamelizē 5 – 8 min.

Pēc cepšanas gaļu 10 – 12 min atpūtina, sagriež, kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ābolu biezeni un karamelizētajiem dārzeņiem.

  1. Lēni vārīta forele ar aveņu medus gurķi
  2. Medus un alus novārījumā mērcēta siļķes fileja
  3. Angusa liellopa filejas variācija ar meža aveņu medu
  4. Ravioli ar meža aveņu medū sautētu vērša asti
  5. Cūkas fileja meža aveņu medū
  6. Dārza salāti ābolu-meža aveņu medus vinegreta mērcē
  7. Meža aveņu medus deserts ar Lielvārdes alus želejām
  8. Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas
  9. Smiltsērkšķu krēma kūka ar aveņu medus un alus zefīru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Michael Mitkovsky varbūt vajadzētu ainavas fotografēt,nevis ēdienus!?

  2. Kas tas tāds par meža aveņu medu???

Draugiem Facebook Twitter Google+