Foto – Timurs Subhankulovs

2012. gadā visvairāk lasītie “Latvijas Avīzes” raksti internetā 0

Visvairāk lasītā intervija pērn bija ar dzejnieci, latviešu valodas aizstāvi Māru Zālīti. Tā publicēta dienu pirms viņas dzimšanas dienas 18. februārī un zīmīgi sakrita ar referenduma dienu par krievu valodas statusu Latvijā (“Latvieši joprojām atrodas krustcelēs”, 17.02.12.).


Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Karstākā tēma par izglītību pērn bija Latvijas augstskolu reitingi (“Latvijas augstskolu vērtējums”, 11.04.12.). No mūsu lasītāju jautājumiem lielāko interesi izraisījis ceļu inženiera Viļņa Jaunzemes jautājums, kāpēc veseli divi fotoradari tika uzstādīti dzīvojamā zonā Rēzeknes ielā posmā no Ikšķiles ielas līdz Dārzciema ielai (“Ko devušas 44 ceļa zīmes?”, 10.04.12.).

 

Atver “H&M” veikalus

Biežāk lasīto rakstu topa pirmajā vietā – “Vagons ar vienādām lētām blūzītēm” (14.09.12.) par to, ka tirdzniecības centros Rīgā durvis ver pirmie “H&M” veikali Latvijā, kā arī “Women’secret”, “Springfield” un “Cortefiel” pirmie veikali Baltijā. Par iepirkšanos daudzu lasīta arī vēsts, ka ārzemju eksperti Tukumā palīdzēs atrast pārtiku tuvāk patērētājiem (“Jāpērk droša vietējā pārtika”, 18.10.12.).

 

Tauriņu māja

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielu interesi izraisījusi ziņa par jaunumu botāniskajā dārzā (“Atvērta tauriņu māja”, 4.07.12.). Ko vēl piedzīvot Latvijā? Populārs bijis ielikuma “Nedēļa kabatā” raksts “Ar laivām pa Amatu” (12.04.12.). Savukārt starp ārzemju ceļojumiem pērn visvairāk piesaistījuši apraksti par Sicīliju (4.10.2012.), Krasnojarsku (9.08.12.), Frankfurti (19.07.12.) un Indiju (6.09.12.).

 

Kā saimniekosim?

Visvairāk lasītā apaļā galda diskusija bijusi no “LA” ciemošanās reizes Durbes novadā (“Kooperatīvs – tā ir uzticība ilgtermiņā”, 30.05.12.), kad sarunās piedalījās vietējie uzņēmēji, Durbes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Radzevičs, zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Ģirts Osis. Lielu interesi izraisījis arī raksts par dabas lieguma apsaimniekotāja Jāņa Ences veikumu (“Apsaimniekot pirmatnību Sedas purva dīķos”, 13.08.12.).

Populārākais viensētu stāsts – “Dzimtu izpostīja, mājas izdzīvoja” (17.08.12.) par Rundāles novada Pilsrundāles ciema iedzīvotāju Bobrovsku ģimenes mājām “Enitēniem”, ko viņiem uzdāvinājis pilnīgi svešs cilvēks – Dagmāra Kalēja.

No rakstiem par praktiskām lietām interesējuši padomi par māju bēniņiem (“Silti bēniņi”, 18.07.12; “Neredzamās kāpnes”, 25.07.12.), kā arī padoms pirms 1. septembra (“Saldais pušķis”, 30.08.12.) un Rīgas Katoļu ģimnāzijas grāmatvedes Aijas Grinbergas atklātā recepte (“Sātīga biezzupa”, 28.05.12.). Visvairāk lasītais raksts par veselību – “Ja pavasarī iznāk slimot” (16.03.12.).

 

Padomju katorgas

Vēstures rubrikā visbiežāk lasīts Jāņa Riekstiņa raksts “Padomju katorgas izveidošana” (07.08.12.). Lielu interesi izraisījis arī raksts par konferenci – “Napoleona karu laikmets Baltijā: idejas karš un sabiedrība”, kur dalībnieki skaidroja, kāpēc latvieši un krievi atšķirīgi attiecas pret Napoleona kariem (“Vai tas bija mūsu karš?”, 20.08.12.).

 

2012. gada cilvēki vēstulēs

Redakcija arvien saņem daudz lasītāju vēstuļu, kas rak-stītas ar roku un pat mašīnrakstā. 2012. gadā saņēmām kopumā 753 šādas vēstules (neskaitot žurnālistiem individuāli sūtītās, kā arī saņemtās e-pasta vēstules un atsūtītos viedokļus sociālajos tīklos vai mājaslapā). Piedāvājam 2012. gada apskatu par biežāk minētajiem personāžiem.

Reklāma
Reklāma

Janvāris, februāris

* Vladimiru Lindermanu varētu nominēt titulam “Gada peltākais cilvēks”. Pat lietots jēdziens “lindermanieši”, ko sākumā piedēvēja N. Ušakovam, J. Urbanovičam, vēlāk A. Gapoņenko, A. Giļmanam un J. Osipovam.

* Par provokācijām kritizē TV5 žurnālistu A. Mamikinu.

Marts

* Kritika par Valsts prezidenta Andra Bērziņa un mācītāja Jura Rubeņa iniciatīvu “Labas gribas manifests” ar mērķi samierināt “karojošās puses”.

* Uzmanības fokusā nonāk tomātu audzētāji Bražūni.

Aprīlis

* Popularitāti gūst Līgatnes dabas parka lāču kopēja 
Velga Vītola.

Maijs

* Lasītājus satrauc ziņa, ka pasēs vairs netiks rakstīta tautība. Tiek kritizēti vairāki Saeimas deputāti.

Jūnijs, jūlijs

* Izvēršas diskusija par inženiera Jāņa Jermacāna ideju no Daugavas “izcelt” Staburagu.

* Sašutums, ka Dzintars Zaķis no “Vienotības” izvairījies no nodokļiem.

Septembris, oktobris

* Skolotājs V. Rafaļskis izpelnās kritiku par publiski paziņoto nelojalitāti Latvijas valstij.

* Arvien biežāk tiek vērtēti labklājības ministres I. Viņķeles publiskie izteikumi.

Novembris

* Sabiedrības uzmanības centrā nonāk izglītības ministrs R. Ķīlis sakarā ar pieteiktajām reformām un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E. Sprūdžs, kurš pieteicis cīņu pret A. Lembergu.

Decembris

* Pastiprinās diskusija par eiro ieviešanu. Tiek vērtēts premjera V. Dombrovska teiktais un paveiktais.