29 gadus vecā orangutānmeitene Sandra, kura ar tiesas lēmumu pēc 20 nebrīvē pavadītiem gadiem tika atlaista brīvībā.
29 gadus vecā orangutānmeitene Sandra, kura ar tiesas lēmumu pēc 20 nebrīvē pavadītiem gadiem tika atlaista brīvībā.
Foto – Leta/AFP

2014. gada neparastākie stāsti 0

Aizejošais gads bijis bagāts ar dažādiem dīvainiem un pārsteidzošiem stāstiem.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Janvārī kāds japāņu apakšveļas ražošanas uzņēmums paziņoja par jauna krūštura “True Love Tester” izgatavošanu, kuru iespējams attaisīt tikai tad, kad tā valkātājs ir patiešām iemīlējies.

Februārī ASV Kalifornijas štatā kāds pāris negaidīti kļuva bagāts, pastaigas laikā atrodot apraktas zelta monētas vairāk nekā 10 miljonu dolāru (8 miljonu eiro) vērtībā. Tās ir visvērtīgākie apslēptie dārgumi, kādi jebkad atrasti ASV teritorijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt martā kāda Dānijas tūrisma firma paziņoja, ka kampaņas “Do it for Denmark” (Dari to Dānijai) laikā pārus sūtīs ceļojumā uz tādām romantiskām pilsētām kā, piemēram, Parīze, ar mērķi uzlabot dzimstības rādītājus valstī.

Aprīlī Baltijas jūrā tika atrasta pudele ar ziņojumu, kas Vācijas piekrastē okeānā iemesta pirms 101 gada. Tā tiek uzskatīta par vecāko šāda veida pudeli ar ziņu, un pēc atrašanas tā nodota sūtītāja mazmeitai.

Maijā Riodežaneiro aizturēti seši policisti, kas apstādinājuši kravas automašīnas, kurās vesta sieviešu apakšveļa. Viņi nozaguši sieviešu biksītes un krūšturus, kā arī izspieduši naudu no kravas mašīnu vadītājiem.

Jūnijā kāds 89 gadus vecs Otrā pasaules kara veterāns aizbēga no aprūpes centra Dienvidanglijā, lai piedalītos karam veltītā piemiņas pasākumā Francijas ziemeļos.

Savukārt jūlijā Dienvidkorejas lielākā budistu organizācija Seulas centrā sarīkoja pārsteidzošas “lūgšanas sacensības”, kurās piedalījās repojošas mūķenes un dziedoši mūki.

Augustā Kuņšaņas pilsētā Ķīnā tika atvērts restorāns, kurā klientus apkalpo vairāk nekā ducis robotu.

Septembrī Melburnā, Austrālijā, tika veikta “augsta riska” smadzeņu operācija zelta zivtiņai Džordžam, kuras laikā no tās galvas tika izņemts audzējs. 10 gadus vecās zivtiņas īpašnieks bija nolēmis atteikties no tās iemidzināšanas, izvēloties operāciju.

Oktobrī skaistumkonkursā “Miss Uganda” uzvaras laurus plūca kāda bijusī mājputnu un sēņu audzētāja. Šogad konkursa dalībniecēm ierasto uzdevumu vietā bija jāveic tādi ikdienas darbi kā govs slaukšana, kā arī jāapkopj kazas un aitas.

Reklāma
Reklāma

Novembrī Poliju pārsteidza ziņa par kādu 91 gadu vecu sievieti, kura 11 stundas pēc paziņojuma par nāvi pamodusies morgā, pārbiedējot tā darbiniekus. “Kad mēs viņu nogādājām mājās, viņa teica, ka viņai esot auksti, un palūdza tēju,” pastāstīja sievietes māsasmeita.

Savukārt decembrī Argentīnas tiesa lēma, ka orangutānam, kas dzīvojis Buenosairesas zoodārzā 20 gadus, ir tiesības uz brīvību un tas nogādājams labvēlīgākos apstākļos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.