“Opel Karl” nosaukts par godu kompānijas dibinātāja dēlam.
“Opel Karl” nosaukts par godu kompānijas dibinātāja dēlam.
Publicitātes foto

2015. gada auto jaunumi 0

Mazā klase un krosoveri

Kādi jauni automobiļu modeļi sagaidāmi jaunajā gadā? Sāksim ar mazākajiem un ne tik lielajiem.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Gada vidū Latvijas tirgū varam sagaidīt “Opel Karl”. Mazauto nosaukts par godu “Opel” kompānijas dibinātāja dēlam. 3,68 metru garais automobilis būs pieejams par mazāk nekā 10 000 eiro. “Karl” būs aprīkots ar jaunākās paaudzes 1 l trīscilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 75 ZS jaudu, tāpat tam būs pieejams mūsdienīgs komforta un drošības aprīkojums, kāds jau zināms no citiem šīs markas spēkratiem. Kopā ar “Adam” un “Corsa” tas nodrošinās spēcīgāko mini un mazauto sastāvu, kāds “Opel” jebkad bijis.

Pašās pagājušā gada beigās pie vietējiem “Opel” dīleriem parādījās arī jaunās paaudzes “Corsa”, tādēļ šo mazās klases modeli arī var uzskatīt par šā gada jaunumu. “Corsa” tagad pieejams tāds komforta ierīču klāsts, ar kādu var palepoties ne katrs augstākas klases modelis, piemēram, biksenona lukturi, apsildāms vējstikls, apsildāma stūre un priekšējie sēdekļi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nozīmīgs jaunums mazajā klasē ir “Škoda Fabia” trešās paaudzes modeļa iznākšana. Auto pieejams ar piecdurvju hečbeka virsbūvi vai “Combi” versijā. “Fabia” pieejams plašs “Volkswagen” koncerna mazās kubatūras dzinēju klāsts – dažādas jaudas 1 l un 1,2 l benzīna motori, kā arī 1,4 l turbodīzeļi.

Jauni mazās klases automobiļi Latvijā lielākoties tiek pirkti kā dienesta auto, taču jauni krosoveri pie mums ir ievērojami lielākā cieņā tieši no ierindas autobraucēju puses. Pēc “Nissan Juke” panākumiem arī daudzi autoražotāji pievērsušies šāda tipa mazajiem krosoveriem. Pērn starptautisko prezentāciju piedzīvojušais “Jeep Renegade” varētu šogad ieinteresēt ne vienu vien pašmāju autobraucēju. Auto sākuma cena ir 17 985 eiro par priekšpiedziņas versiju. “Renegade” būs pieejams astoņās komplektācijās un aprīkots gan ar benzīna 1,6 l un 1,4 l turbodzinējiem, gan 1,6 un 2,0 l 
dīzeļdzinējiem. Pašam mazākajam “Jeep” būs arī pilnpiedziņas sistēma ar 22 cm klīrensu. “Jeep Rengade Trailhawk” turklāt būs arī īpaši eksterjera elementi.

Ne mazāk interesants mazās klases krosovers ir pavasarī gaidāmā “Mazda CX-3”. Tas ir uz “Mazda 2” platformas veidots apvidnieks, taču faktiski būs viens no lielākajiem šīs klases krosoveriem. Automobilis būs pieejams gan ar priekšējo, gan visu riteņu piedziņu.

2015. gadā pie pircējiem nonāks arī modernizētais krosovers “Honda CR-V”. Automobilim uzlabots gan eksterjera, gan interjera dizains, kā arī pilnveidots 1,6 l i-DTEC dīzeļdzinējs, kas tagad nodrošina 160 ZS jaudu. Tāpat ir jauna deviņpakāpju pārnesumkārba un multimediju sistēma. Modernizētais “CR-V” būs pieejams no 2015. gada pavasara. “CR-V” priekšpiedziņas versijai būs pašreizējais 1,6 l 
dīzeļdzinējs ar 120 ZS jaudu. Joprojām būs pieejams 2 l i-VTEC benzīna dzinējs ar 155 ZS jaudu. 2015. gada “CR-V” modelim pirmajam būs “Honda Connect” izklaides sistēma, kas ir standartaprīkojumā visā modeļu klāstā un piedāvā ērtāku darbību un lielākas savienojamības iespējas, esot ceļā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.