Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
5. novembris, 2014
Drukāt

2015. gada top jokainākie ēdieni

1. Kaniva

1no5
Foto - AlamyFoto - Alamy
Foto – Alamy

Mēs vēl neesam atguvušies no tā, kā  pareizi izrunāt vārdu “kvinoja”, kad jau jāpierod pie jauna supergrauda nosaukuma. Kaniva (kanjiva), kvinojas radinieks, arī nāk no Dienvidamerikas un ir tumši sarkanīgi brūnā krāsā ar riekstiem līdzīgu, saldu garšu.

Kaniva ir bagāti ar proteīniem un bez glutēna, mazāki nekā kvinoja, bet universāli pielietojami – salātos, zupās vai kā brokastu ēdiens.

Etiopijas supergraudi kļūst populāri to slavenību vidū, kuriem rūp veselīgs dzīvesveids. Pagatavotus līdzīgā veidā kā kvinoju, pamēģiniet tos siltu brokastu veidā ierastās putras vietā.

  1. Kaniva
  2. Ziedkāposti
  3. Jūras zāles
  4.  Fermentēti ēdieni
  5. Saldkrējuma sviestmaizes

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+