Foto – LETA un publicitātes foto, kolāža la.lv

Melni dūmu mutuļi, kā zaga valsti un “Kremļa teritorija”. “LA” 2017. gada apskats 0

2017. gada notikumu apskats

“Latvijas Avīze” katru nedēļu sāk ar iepriekšējās apskatu – laikraksta pirmdienas numuros stāstām gan par nozīmīgākajiem, gan par mazāk pamanītajiem un arī par jautrākajiem notikumiem aizvadītajā nedēļā. Katru reizi esam atzīmējuši arī kādu personu, kas īpaši izcēlās. Kopumā gadā tādu bijis vairāk par pussimtu, bet tagad, gada noslēgumā, atgādinām par divpadsmit no viņiem, atceroties, ar ko šis cilvēks katrā mēnesī mūs pārsteidza, sarūgtināja, ieinteresēja vai kā citādi lika sevi pamanīt.

Reklāma
Reklāma

JANVĀRIS

Raimonds Vējonis

Valsts prezidents

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

“Mēs ap dažiem jautājumiem mākam sataisīt lielu troksni, pēc tam tas viss ātri aizmirstas.”

(intervijā “Latvijas Avīzei”)

Valsts prezidents gadumijā pārsteidza visus, jo tradicionālo televīzijas uzrunu teic kopā ar kundzi Ivetu. Sabiedriskās domas pētījumi rāda, ka cilvēki prezidentam uzticas vairāk nekā citām amatpersonām, lai gan R. Vējoņa politiskās iniciatīvas 2017. gadā īpašu atbalstu negūst – Saeima noraida priekšlikumu par automātisku pilsonību nepilsoņu bērniem un nokritizē spontāno ideju par tautas vēlētu prezidentu.

Notikumi

CITI ŠOBRĪD LASA

Ministrija pret – pēc vairākām publikācijām “Latvijas Avīzē” uzvirmo aktīva diskusija par obligātā militārā dienesta (OMD) atjaunošanu, taču Aizsardzības ministrija liek skaidri saprast, ka tādu plānu nav. Kā alternatīva parādās ideja par valsts aizsardzības mācību skolās.

Tomēr nav mūžīgs – par atkāpšanos no amata paziņo Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Iepriekš viņš saņēmis daudz kritikas, bijuši arī mēģinājumi atstādināt, taču nesekmīgi. Oficiālais iemesls – pensionēšanās.

Jaunie uzraudzītāji – Saeima apstiprina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jauno sastāvu, pie amatiem tiek Gunta Līdaka, Ivars Āboltiņš, Patriks Grīva un Ieva Beitika, bet par jauno NEPLP vadītāju vēlāk kļūst Dace Ķezbere.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.