Ikgadējais “Ārvalstu investīciju vides indeksa” prezentācijas pasākums Rīgas Ekonomikas augstskolā. Foto – LETA

2017.gada nozīmīgākās investīcijas Latvijā. Lasi par nominācijām! 0

Iniciatīvas “Gada investors” ietvaros ir noskaidroti pretendenti uz balvām par pagājušā gada sekmīgākajiem ieguldījumiem un nozīmīgākajām investīcijām Latvijā privātajā un juridiskajā sektorā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

“Gada investors” ir Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas (LVCA) un “Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla” (LatBAN) 2015.gadā dibinātā iniciatīva ar mērķi uzteikt investorus un darījumu konsultantus, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas investīciju vides un uzņēmējdarbības attīstībā.

“2017.gada investīciju vides veiksmīgākie piemēri rāda – pateicoties investoru un darījumus pavadošo profesionāļu ieguldījumam top mūsdienu Latvijas biznesa veiksmes stāsti. Nominācijām izvirzīto pretendentu darba rezultātā veidojas jaudīga jauno uzņēmēju paaudze, tiek attīstīti jaunuzņēmumi ar vērā ņemamu izaugsmes potenciālu un Latvijas konkurētspēju pasaules tirgū vairo unikālu produktu un pakalpojumu izstrāde,” stāstīja LVCA valdes priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Priecē, ka investoru skaits biedrībā palielinās, jo īpašs prieks par to, ka palielinās biznesā pieredzējušo investoru skaits, kuri ir gatavi ieguldīt gan finanšu līdzekļus, gan savu pieredzi un laiku, kas ir būtiskākais atbalsts projekta attīstības sākuma posmā,” piebilda LatBAN valdes priekšsēdētājs Jānis Rancāns.

Gada investīcija

Šogad privātā sektora investoru nominācijā “Gada investīcija” par investīcijas apjomu un perspektīvāko nākotnes prognozi uz balvu pretendē divi kandidāti: 30 Latvijas investoru ieguldījums 2,265 miljonu eiro apmērā ieguldījumu pārvaldes sabiedrībā “Indexo”, kā arī Jurģis Sedlenieks par investīciju kafijas ražošanas uzņēmumā “Coffee Pixels”, kas ir radījis pasaulē unikālu produktu – ēdamkafiju no kafijas ķirša. Investīciju mērķis ir eksporta attīstība Ziemeļvalstu un Centrāleiropas tirgū.

Gada videi draudzīgākā investīcija

Nominācijā “Gada videi draudzīgākā investīcija” par apjomīgāko investīciju ar pozitīvāko ietekmi uz vidi pretendē: investors Salvis Roga par vairāk nekā 10 000 eiro ieguldījumu “eHarv” elektrouzlādes “e1” un “e2” iekārtu ražošanā, izmantojot atjaunojamos energoresursus; investori Juris Birznieks un Uldis Salzirnis par investīciju uzņēmumā “Strops Technologies”. Izmantojot “Strops” mobilās novērošanas sistēmas tiek efektīvi atrisināti nelegālās mēslošanas gadījumi. Šajā uzņēmumā investori izmantojot “Altum” pilotprogrammu kopumā ir ieguldījuši 162 500 eiro, no tiem 62 500 eiro investēti 2017. gadā.

Gada investīcija

Par apbalvojumu “Gada investīcija” juridisko personu sektorā šogad sacentīsies septiņi pretendenti.

“BaltCap AIFP” nominēts par investīciju “Baltic Coffee Holding”. Privātā un riska kapitāla investora “BaltCap” pārvaldītais “BaltCap Private Equity Fund II” iegādājās Eiropas uzņēmuma – tirdzniecības automātu un kafijas pakalpojumu sniedzēja – “Selecta Group” uzņēmumus Baltijā.

Starptautiskā privātā kapitāla investīciju kompānija “Providence Equity Partners” nominēta par Zviedrijas mediju koncerna “Modern Times Group” (MTG) raidorganizāciju biznesa Baltijas valstīs iegādi.

Reklāma
Reklāma

Riska kapitāla fonds “FlyCap” ir izvirzīts balvai par ieguldījumu Latvijas jaunuzņēmumā “TapCore” (risinājums mobilo lietotņu pirātisma atklāšanā) un stratēģiskā investora, ASV mobilo reklāmu uzņēmuma “AirPush” piesaisti.

Tāpat ir nominēta Baltijas alternatīvo ieguldījumu fonda “Livonia Partners” investīcija “Santa Monica Networks”. “Santa Monica Networks” ir Baltijas vadošā datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu uzņēmumu grupa.

Balvai izvirzīta arī riska kapitāla fonda “Imprimatur Capital Seed Fund” investīcija “Funderful”. Latvijā izveidotais digitālais absolventu ziedojumu piesaistes rīks “Funderful” palīdz augstskolām uzrunāt savus absolventus, padarot naudas piesaistes kampaņas daudz efektīgākas. “Funderful” klientu vidū ir augstskolas ASV un Eiropā, piemēram, Londonas Biznesa Skola, Oksfordas Universitātes Keibla Koledža un citas.

Balvai nominēta arī Igaunijas riska kapitāla fonda “Karma Ventures” investīcija Latvijas audio tehnoloģiju uzņēmumā “Sonarworks” pusmiljona eiro apmērā jaunu produktu attīstībai.

Tāpat balvai nominēts arī sēklas stadijas riska kapitāla kompānijas “Change Ventures” ieguldījums finanšu tehnoloģiju kompānijā “Nordigen” 150 000 eiro apjomā.

Gada pārdošana

Juridiskā sektora kategorijā “Gada pārdošana” nominēts “ZGI Captial” pārvaldītā riska kapitāla fonda “ZGI-3” izstāžu pakalpojumu sniedzēja “Art Fairs Service” kapitāldaļu pārdošanas darījums un MTG pārdošana privātā kapitāla investīciju kompānijai “Providence Equity Partners”.

Gada juridiskais konsultants

Uz balvu nominācijā “Gada juridiskais konsultants” pretendē “Cobalt” par konsultācijām “Baltic Coffee Holding”, “Santa Monica Networks Group” un MTG darījumos, “KlavinsEllex” par konsultācijām “Santa Monica Networks” darījumā un “Sorainen” par konsultācijām “Providence Equity Partners” MTG grupas Baltijas uzņēmumu iegādē.

Gada finanšu konsultants

Savukārt “Gada finanšu konsultants” balvai pieteikti “Superia” par konsultācijām “Providence Equity Partners” MTG grupas Baltijas uzņēmumu iegādē un “Callidus Capital”, kas konsultēja projekta “Indexo” dibinātāju komandu investīciju piesaistē no vairāk nekā 30 privātajiem investoriem.

Gada nozares atbalstītāji

Turpinot tradīciju, gan privātajā, gan juridiskajā sektorā tiks godināti arī “Gada nozares atbalstītāji” par ilgtspējīgu ieguldījumu nozares attīstībā. Balvas ieguvējus noteiks LVCA un LatBAN biedru iekšējos balsojumos.

Gada investors ’17

“Gada investors ’17” laureāti tiks atklāti svinīgās apbalvošanas ceremonijas laikā, 18.janvārī Rīgā, “Altum” konferenču zālē, Doma laukumā 4.