Foto-Shutterstock

2017.gada pirmā valmieriete – Letīcija 0

3.janvārī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks sveica pirmo 2017.gadā dzimušo valmierieti – Letīciju. Viņa ir arī gada pirmais Vidzemes slimnīcā dzimušais bērns. Meitenīte valmieriešu Betijas un Oskara Reiziņu ģimenē pasaulē nāca 1.janvārī plkst.16.48. Letīcija ir veselīga, 46 centimetrus gara un gandrīz trīs kilogramus smaga, informeja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Letīcijas vecāki strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģionālajā brigādē. Betija ir dispečere, bet Oskars – ugunsdzēsējs. Mazulītes vecāki pastāstīja, ka Letīcija ģimenē ir otrais bērns. Viņu ar nepacietību mājās gaida piecgadīgā māsa Emīlija.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pirmajai 2017.gada valmierietei un viņas vecākiem dāvināja unikālu, zeltkaļa Mārtiņa Mikāna darinātu sudraba karotīti ar Valmieras ģerboni, kā arī Valmieras sienas un galda kalendāru 2017.gadam. Tāpat Letīcijai dāvāta īpaša rokdarbnieces Tijas Frīdenbergas adīta cepurīte Valmieras karoga krāsās ar ieadītu pilsētas nosaukumu. Šādas cepurītes (meitenēm – dzeltenas, zēniem – zilas) dāvāšana ir tradīcija. Tās 2017.gadā tiks pasniegtas arī ikvienam Valmieras Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētajam jaundzimušajam.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Bērna nākšana pasaulē ir īpaši gaidīts brīdis ne vien ģimenei, bet arī pilsētai. Priecājamies par ikvienu jaundzimušo, kurš sagaidīts Vidzemes slimnīcā, jo tas apliecina, ka vecāki ir apmierināti ar slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Īpašs prieks, protams, ir par mazajiem valmieriešiem, jo demogrāfiskās situācijas uzlabošana ir izaicinājums valstiskā līmenī. Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk rūpīgi strādāsim pie tā, lai Valmierā nodrošinātu visu, kas nepieciešams bērna pilnvērtīgai attīstībai un izaugsmei – atbalsts jaunajiem vecākiem, pilna cikla izglītība, t.sk. pilnvērtīga interešu un profesionālā izglītība. Tāpat turpināsim risināt dzīvojamā fonda problēmas un rast jaunas darbavietas, lai Valmieru par savām mājām izvēlētos arvien vairāk iedzīvotāju,” norāda J.Baiks.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs, sveicot Reiziņu ģimeni, vēlēja laimi, saticību un pacietību, audzinot meitiņu. Lai Letīcija aug vesela un īstena savas pilsētas patriote!

Savukārt Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, apsveicot jaunos vecākus, pateicās, ka viņi bērna piedzimšanai izvēlējušies tieši Vidzemes slimnīcu. Tāpat U.Muskovs apliecināja Vidzemes slimnīcas mediķu profesionalitāti un uzsvēra jaundzimušā aprūpes kvalitātes nozīmi, kuru, kā rāda jaundzimušo skaita pieaugums, novērtē arvien vairāk topošo vecāku.

2016.gadā Vidzemes slimnīcā Valmierā piedzimuši 1136 bērni – 541 meitene un 595 zēni (2015.gadā – 1107 bērni), 20 no tiem bijuši dvīņu pāri (2015.gadā – 25 dvīņu pāri). Tāpat 2016.gadā Vidzemes slimnīcā tika sagaidīti gada pirmie trīnīši Latvijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.